HŠK Zrinjski: Duro i Melher čekaju razgovore sa čelnicima kluba

HŠK Zrinjski, Igor Melher, samir duro

Ionako prorijeđen, vezni red mogao bi postati još tanji, jer veliki upitnik stoji i iznad imena Samira Dure, kojem je također istekao jednogodišnji ugovor.
- Prije godinu dana smo postigli dogovor "godina plus godina", odnosno da nakon prve godine opet sjednemo i dogovorimo iste ili drukčije uvjete, govori 34-godišnji veznjak.
- U ovom trenutku ne mogu ništa tvrditi, jer odluka je na čelnicima kluba. Obavio sam jedan razgovor s predsjednikom Antom Vidačkom, ali tada nismo postigli konačan dogovor. Ostalo je da ponovno sjednemo 5. ili 6. siječnja, kada bi se, jasno, definitivno trebalo znati ostajem li u Zrinjskom ili ću tražiti novi klub, dodao je Duro.
Iskusni veznjak kaže da je prije sastanka s Vidačkom obavio razgovor s trenerom Slavenom Musom. - To je i logično, jer sam od trenera želio čuti jesam li mu potreban u nastavku sezone, jer nema smisla pregovarati oko produžetka suradnje ako neću igrati. Dobio sam potvrdan odgovor, a želja za ostankom postoji i kod mene. Zbog toga i kažem da je odluka na čelnicima kluba.
Duro priznaje da se nada pozitivnom epilogu pregovora pa stoga još više čudi što se toliko odugovlači s rješavanjem njegovog statusa.
- Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti, a u suprotnom ćemo se korektno rastati. U Mostaru sam zadovoljan i volio bih završiti započeto, odnosno dati svoj doprinos u pokušaju da se ostvari zacrtani cilj, odnosno izbori Europa.
Duro se Zrinjskom priključio u prošlosezonskom zimskom prijelaznom roku, a iako je tada vjerojatno devet od deset simpatizera mostarskog kluba bilo protiv njegovog dolaska, Duri nije trebalo mnogo kako bi iste razuvjerio i pokazao im da je Zrinjski napravio dobar potez njegovim dovođenjem. Naime, njegovo iskustvo na startu proljetnog dijela, kada je Zrinjski bio u teškoj situaciji, bilo je zlata vrijedno, tako da se ovaj veznjak brzo prometnuo u jednog od najvažnijih igrača Zrinjskog.
Ove sezone je, pak, izgubio status standardnog igrača, iako se ne može reći da je malo igrao, budući da je u više od polovice utakmica za koje je konkurirao bio u početnom sastavu.


- Svaki igrač želi biti standardan pa tako i ja, ali trener je taj koji odlučuje tko će i koliko igrati. Zbog toga nije toliko ni važno smatram li jesam li u prvom dijelu sezone trebao više igrati. Mislim da sam u svakoj utakmici u kojoj sam igrao korektno odradio zadatke koji su postavljeni pred mene.
Zrinjski je u proljetnom dijelu sezone osvojio 27 bodova, što je učinak u koji mnogi uoči početka prvenstva nisu vjerovali, ali ne i Duro, koji je sedam dana prije premijere protiv Travnika (2:2) jasno rekao da "momčad ima vrijednost i da iz loših rezultata u pripremama ne treba izvlačiti zaključke".
- Imali smo vrlo težak raspored na startu, tako da je, uz loše rezultate u pripremama, skepticizam bio logičan. Ipak, dovoljno sam iskusan da sam znao kako imamo kvalitetu i da možemo u borbu za Europu. Bodovni učinak je dobar, a na kraju samo s razlogom mogli žaliti za nekoliko bodova s kojima bismo sada u još boljoj situaciji čekali drugi dio sezone. Bilo kako bilo, plasman u Europu je cilj koji možemo ostvariti, ali samo u slučaju ako bismo kvalitetom ostali konkurentni klubovima iz vrha, zaključio je Duro.

Od viška do manjka

Dovođenjem Mladena Žižovića, čiji je povratak u redove Zrinjskog potvrđen 7. rujna, ionako jaka konkurencija u veznom redu postala je još jača. No, nepuna četiri mjeseca kasnije situacija je znatno drukčija. Sporazumni raskid prvo je dogovoren s Levanom Kutalijom, Gruzijcem koji je u prvih pet kola u četiri utakmice bio starter, a isto je nakon završetka prvog dijela sezone napravljeno i s Vladom Zadrom, još jednim igrače koji je na startu sezone imao važnu ulogu. Desetak dana prije početka priprema jasno je da je Zrinjski izgubio i Mladena Žižovića, a kako veliki upitnici stoje iznad imena Igora Žuržinova i Samira Dure, višak u veznom redom bi vrlo lako mogao postati - manjak.

IGOR MELHER
Čekat ću do prozivke

Osim Samiru Duri, ugovor je istekao i Igoru Melheru, iskusnom vrataru koji ima velike zasluge što Zrinjski proljetni dio čeka s 27 bodova. Iako je od utakmice protiv Rudara prošlo više od mjesec dana, 32-godišnji vratar još uvijek čeka poziv iz kluba na pregovore oko nastavka suradnje.
- Iako kao slobodan igrač nemam obvezu, iz poštovanja prema Zrinjskom još uvijek ne želim započinjati pregovore s drugim klubovima. Ipak, kako karijeru ne namjeravam završavati, jasno da neću moći čekati još dugo. Prozivka je 10. siječnja, tako da bi se do tada trebao riješiti moj status, jer pripreme ne želim počinjati bez potpisanog ugovora, izjavio je Melher.

dnevni list