FOTO  HŠK Zrinjski drastično oštećen u utakmici protiv Veleža

krađa
Ovaj puta na sreću nije riječ o nikakvim navijačkim neredima, nego o dijeljenju (ne) pravde. Jučer su se tako pojavile informacije u federalnim medijima da će sudac utakmice Ognjen Valjić biti sunspendiran zbog pogrešaka, ali to do sada nitko nije potvrdio.

Uglavnom ti isti mediji pišu da je spomenuti sudac drastično oštetio Velež, te da zbog toga treba biti suspendiran. Ipak pregledom snimka lako se može dokazati da je u utakmici drastično oštećen Zrinjski u nekoliko situacija koje su direktno uticale na rezultat.

Već smo pisali o očitom zaleđu u kome se nalazio napadač Veleža u akciji kojoj je predhodio kazneni udarac za goste iz koga su i poravnali rezultat.

Slijede očite odluke protiv Zrinjskog u još tri slučaja:

1. Kod rezultata 0:0 napadač Zrinjskog Nebojša Popović išao je sam prema vratima Veleža i u tom trenutku je sapleten od zadnjeg igrača obrane. Sudac je dosudio slobodan udarac za Zrinsjki na ivici kaznenog prostora, a pošto je igrač koji je napravio prekršaj zadnji to automatski znači i isključenje.

2.Kod rezultata 1:1 sudac je svirao kazneni udarac za Zrinsjki nakon što je s leđa sapleten Krešimir Kordić. I u ovom slučaju vrijedi pravilo koje smo opisali u slučaju 1. Zadnji igrač obrane ruši napadača, i to je opet automatski crveni karton.

3. Igrala se sudačka nadoknada kada je obrambeni igrač Veleža  rukom obranio udarac Nebojše Popovića. Ovaj puta I gluhi I nijemi ostali su glavni sudac, ali I njegov pomoćnik kome ovo nije prvi puta da ošteti Zrinjski.

Sve tri sporne sitaucije se lijepo vide na fotografijama.

Ova analiza je napisana samo da se čuje i druga, ona istinita strane priče od one koju su prenijeli federalni mediji. Iskreno se nadamo da će uzvratna utakmica koja se igra u srijedu proći bez ikakvih incidenata i spornih situacije, te da će pobijediti ona ekipa koja bude bolja na travnjaku.

Foto: HERCEGOVINA.info i Stojan Lasić