FOTO  HŠK Zrinjski: Domaćinska atmosfera i veliko slavlje Plemića na Pecari

široki-zrinjski

Na to pitanje ne možemo točno odgovoriti, jer za vrijeme Premijer lige BiH takva utakmica još nije viđena. Pun stadion i čak sedam pogodaka rijetkost su na našim terenima, a o sinoćnoj utakmici još dugo će se pričati i sigurno će ući u nogometno anale.

Široki je rano poveo sa 2:0 i momčadi koje u natječu u ovoj ligi obično polože oružje u takvoj situaciji. Zrinjski je sinoć imao tih dva pogotka zaostatka, ali i vjetar u leđa od svojih navijača koji su ga gurali da ne stane. Teško je opisati taj huk s tribina, jednostavno ga morate doživjeti, i pisac ovih redova imao je tu privilegiju. Pecara je jedan od najljepših, ako ne i najljepši stadion u BiH i sinoćnja atmosfera na njemu više je sličila onoj u Engleskoj nego li na one na koje smo navikli u Premijer ligi BiH.

Uprkos lošem vremenu i kiši na Pecaru je poteglo nekoliko tisuća navijača Zrinjskog koji su popunili svoje dvije tribine. Navijači su uz upornost i srčanost nogometaša Zrinjskog sigurno bili odlučujući faktor koji je odredio pobjednika utakmice. Koliko je igračima stalo da budu sinoć u toj na atmosferi dovoljno govori da je Graovac skoro cijelu utakmicu igrao s napuklom rukom i da Karačić nije htio napustiti teren sve dok ga nisu iznjeli s terena.

Riječima se ne može opisati slavlje nogometaša i navijača Zrinjskog nakon završetka utakmice. Dio toga se može vidjeti na snimkama, ali to se na taj naćin nikako ne može doživjeti i preživjeti. Kada kažem preživjeti onda točno to i mislim, jer sinoćnja utakmica sa toliko preokreta nije bila za one koji su slabog srca.
S druge strane nogometaši Zrinjskog bili su velikog srca, jer samo oni koji imaju ne veliko, nego ogromno srce mogli su se na onakav način vratiti u utakmicu i na kraju čak i slaviti. Navijači Zrinjskog je još dugo pričati o sinoćnjoj atmosferi, o euro pogodku Todorovića i o obrani kaznenog udarca Karačića.

Sinoćnja utakmica pokazala je zašto je Uprava kluba treneru osigurala dugu klupu, jer upravo su promjene koje je u pravi momnat izvršio trener Marinović okrenule utakmicu na mlin Zrinjskog.

Utakmica na Pecari pokazala je koliko je dobrih stvari uradila ova Uprava na jačanju Zrinjskog i na tome im se moraju odati najveća priznanja. Navijačima ne preostaje ništa drugo nego moliti se da ova Uprava ostane što duže na čelu kluba.

Na kraju moram se malo osvrnuti na trenera Marinovića koji je uoči ove utakmice bio podvrgnut kritikama zbog načina igre. Trenera se može voliti ili ne voliti, ali on je sinoć pokazao da mu je mjesto na klupi Zrinjskog. Svi potezi koje je napravio sinoć pokazali su se kao odlični i itekako je zaslužio svoj djelić slave nakon utakmice. Uostalom trener koji slavi na Koševu i Pecari zaslužio je puno više od tog malog djelića slave.

Svih 60 fotografija u GALERIJI

 

HERCEGOVINA.info