HŠK Zrinjski: Dinamo i Hajduk u samo četiri dana

Zagrebački Dinamo, sedmerostruki uzastopni prvak Hrvatske i klub koji je ove sezone drugi put u nizu igrao u Ligi prvaka, ipak će ove zime gostovati Pod Bijelim brijegom, i to vrlo brzo, već 31. siječnja!
Najtrofejniji hrvatski klub je poziv Zrinjskog prvotno bio prihvatio još početkom prosinca, ali dogovoreni termin (9. veljače) je morao otpasti s obzirom da je otkazana utakmica Osijek - Dinamo prolongirana za 10. veljače. Nakon toga su dva kluba pokušala pronaći novi termin, ali kako u tome nisu uspjeli mislilo se da od gostovanja Dinama neće biti ništa, no u večernjim satima srijede hrvatski prvak je ipak poslao službenu potvrdu da će nakon tri godine opet gostovati u Mostaru.

- Zbog utakmice protiv Dinama smo odlučili promijeniti zacrtani plan priprema, ali u biti ništa značajnije se ne mijenja. Naime, prema prvotnom planu u Makarsku smo trebali otputovati prije turnira u Gabeli, a prema novom ćemo tek nakon njega, preciznije 7. veljače, a zbog toga smo morali donekle izmijeniti i plan kontrolnih utakmica. Čapljina (22.1., nap.a.) i Neretva (26.1.) ostaju kako je i dogovoreno, Dinamo je 31. siječnja, dok ćemo protiv Mosora, s kojim smo trebali igrati 30. siječnja, igrati 10. veljače dok budemo u Makarskoj. Ostaje nam još da nađemo protivnika za 16. veljače, dok generalka protiv Sarajeva (24.2.) također ostaje u dogovorenom terminu, izjavio je trener Zrinjskog Dragan Perić.
Dogovorom utakmice protiv Dinama zanimljiv program kontrolnih ogleda Zrinjskog postao je još zanimljiviji, budući da će Mostarci u razmaku od samo četiri dana igrati protiv dva najveća hrvatska kluba, s obzirom da je još od ranije poznato da će Zrinjski 3. veljače na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli igrati protiv Hajduka. Taj program na težini još više može dobiti ako 4. veljače s druge strane bude aktualni crnogorski prvak Budućnost, ovisno o epilogu polufinalnih utakmica turnira u Gabeli.

- Istina, čekaju nas zanimljive utakmice i drago nam je zbog toga. Ne mogu reći da će rezultat biti u drugom planu, jer objektivno i neće, ali ipak treba znati da ćemo te utakmice igrati usred priprema, odnosno mjesec dana prije početka drugog dijela sezone, govori Perić.
Inače, Plemići su iza sebe ostavili prvi tjedan rada u kojem su uglavnom radili po kiši, a ni prognoza za sljedećih desetak dana nije obećavajuća.
- Bilo bi nam puno ugodnije raditi da je vrijeme bolje, ali ne smijemo se žaliti, budući da zasad sve odrađujemo prema zacrtanom planu. Na raspolaganju nam je teren s umjetnom travom, a određene treninge možemo raditi i na zatvorenom, zaključio je Perić.

Dnevni list