HŠK Zrinjski: Crveno-Bijele noći Plemića u Mostaru između dva svjetska rata

HŠK Zrinjski: Crveno-Bijele noći Plemića u Mostaru između dva svjetska rata

HŠK Zrinjski osim što je bio uspješan nogometni klub, bio je i pokretač mnogih akcija oko kojih su se okupljali Hrvati u ta davna vremena. Stari tisak iz 1936. godine otkriva nam da je HŠK Zrinjski već tada organizirao svoje večeri, ono što danas zovemo Noć Plemića.

Tako u najavi iste stoji:

"Na 11. o mjesec danas jedan dio Mostara veselit će se u Bristolu u znaku crveno bijele boje. Ovu priredbu kao što smo javili priređuje HŠK Zrinjski. Prostorije Bristola udešene su sve u crveno bijelim bojama, ovijene u raznovrsne ukusne oblike, improvizirane lože. Interesantan je pakao, u kojem je udešen papirnati plamteći dio lokala, da ostavlja zaista utisak pakla, gdje sotone i vragovi potiču vatru. Sva odjeljenja Bristola udešena su vrlo ukusno. Posjetitelji će se ugodno zabaviti".

Nakon toga u tisku je izašla vijest i o održanoj crveno-bijela reduti HŠK Zrinjski. 


"Sinoć u Bristolu održana je crveno-bijela reduta HŠK Zrinjski. Priredba je dobro uspjela i u moralnom i u materijalnom pogledu. Posjeta je također dobra. Pored raznih plesova i ostalih točaka bio je izbor najljepše maske za koju je izabrana gđica Mira Mucić, koja je dobila oko 400 glasova. Zabava je trajala do kasno u noć. Prostorije Bristola bile su dekorirane u crveno bijelu boju, gdje je bilo orijentalno odjeljenje i kineska četvrt kao i pakao, dok je svirala Hrvatska glazba. Prostorije su bile ugodno osvijetljene električnim žaruljama i reflektorima".

Materijal ustupio Nino Rotim

HERCEGOVINA.info