HŠK Zrinjski: Crnov upitan za derbi

Zrinjski Velež

Iako je kiša prestala padati već u petak, jaka bura koja je i jučer puhala u Mostaru sigurno bi bila veliki protivnik nogometu u utakmici protiv Drine, zbog čega ne čudi što su i Pod Bijelim brijegom pozdravili odluku o prolongiranju 17. kola za sedam dana, iako je Zrinjskom sigurno bila potrebna još koja utakmica za hvatanje natjecateljskog ritma. Naime, nisu Mostarci izgledali dobro protiv Slavije (2:0), a kako su sedam dana prije proljetne premijere ostali bez planirane "generalke" protiv Olimpica, jasno je da Miši Krstičeviću i njegovim igračima nedostaje utakmica uoči Kup ogleda protiv Veleža u srijedu.

Možda bi Krstičević za Velež mijenjao sastav da i nije prisiljen na promjene, ali isti će u gradskom derbiju sigurno biti drukčiji nego protiv Slavije. Tako na desnom boku sigurno neće biti Ive Zlatića, koji će zbog crvenog kartona jednu utakmicu suspenzije umjesto protiv Drine morati odraditi protiv Veleža, a još od prosinca se zna kako u Kup utakmicama neće moći igrati niti Ognjen Todorović, budući da je on u ovom natjecanju jesenas već igrao za Sarajevo. Iz kombinacija za srijedu otpao je i Ante Radeljić, koji je na putu do četvrtfinala uspio skupiti tri žuta kartona, neće biti niti nedovoljno oporavljenog Denija Simeunovića, koji nije igrao niti protiv Slavije, ali Krstičevića trenutačno ipak najviše brine koljeno Ivana Crnova, koji prethodnih dana nije mogao trenirati punim intenzitetom.

Iako će Pod Bijelim brijegom učiniti sve kako bi osposobili Crnova do srijede, širok izbor igrača ipak je razlog da Krstičević ne bude u panici kako sastaviti ofenzivni dio momčadi za Velež, unatoč činjenici što će sigurno biti bez Todorovića i Simeunovića, a možda i bez Crnova. U najuže kombinacije sigurno će ući Vučina Šćepanović i Velibor Đurić, a ako bi Crnov otpao, onda bi na lijevoj strani veznog reda nakon dugo vremena mogli vidjeti Danijela Stojanovića, koji je protiv Slavije, kao i u pripremama, uglavnom igrao na lijevom boku, na kojem bi protiv Veleža opet mogao zaigrati oporavljeni Pero Stojkić.

Dnevni list