HŠK Zrinjski: Crnov neće na tribine

zrinjski sarajevo

Naime, mostarski klub jučer je službenim priopćenjem definitivno potvrdio kako od dogovora neće biti ništa, ali i da 25-godišnji veznjak ostaje na dispoziciji Miši Krstičeviću.

Očekivan je to epilog priče nakon što je Crnov odlučio kako ne želi produljiti ugovor, iako su se čelnici Zrinjskog nadali kako će doći do obrata.
- Ta priča za nas je završena. Zrinjski je uradio sve kako bi došlo do produljenja suradnje, ali nismo uspjeli privoljeti Crnova da promijeni odluku, izjavio je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.
- Sada nam je najpotrebniji mir i zbog toga smo odlučili ovu temu skinuti s dnevnog reda, jer želimo da svlačionica bude fokusirana isključivo na proljetni dio sezone, dodao je Šulenta.
Iako su neki očekivali da će Zrinjski staviti Crnova staviti na tribine, kao što je Željezničar uradio s Tomislavom Tomićem, to se ipak neće dogoditi.
- Takva odluka ne bi bila u interesu Zrinjskog, a kao i kod svake druge odluke, predsjedništvo se vodi isključivo interesom Zrinjskog. Hoće li i koliko će Crnov igrati na proljeće, odlučit će stručni stožer, baš kao što je slučaj sa svakim drugim igračem pod ugovorom, zaključio je Šulenta.

Podsjetimo, Crnov je u Zrinjski stigao prije dvije godine, a u prošloj sezoni bio je jedan od ključnih igrača na putu prema naslovu prvaka. Svojim igrama je stigao i na prag A reprezentacije BiH, tako da je želja čelnika Zrinjskog za produljenjem suradnje bila očekivana, jer ovakvim raspletom mostarski klub ostaje bez mogućnosti da u ljetnom prijelaznom roku ostvari zaradu na eventualnom transferu. Crnov je, pak, u razgovoru za DL prije nekoliko dana objasnio razloga zašto je odbio ponuđeni ugovor.

- Na ljeto će biti dvije i pol godine da sam u Zrinjskom, a u karijeri želim pokušati napraviti nešto više od afirmacije u BiH. Kada bih znao da će transfer realizirati, bez razmišljao bih produljio ugovor, ali tko mi može jamčiti da će se to dogoditi, kazao je između ostalog uz dodatak kako financijski uvjeti ponuđenog ugovora definitivno nisu bili razlog odbijenice.
- Ponuda Zrinjskog bila je odlična za bh. uvjete, jer mislim bih postao najplaćeniji igrač kluba, možda i jedan od najplaćenijih u klupskoj povijesti. Zbog toga mi je bilo još teže odbiti novi ugovor, jer je Zrinjski i tim potezom pokazao koliko mu je stalo da produljimo suradnju, kazao je Crnov.

Bez provjere prije Slavije

Zrinjski je u nedjelju u posljednjoj provjeri uoči proljetnog dijela sezone trebao igrati protiv Olimpica, ali kako je ista otpala zbog natopljenih terena, Mišo Krstičević je ostao bez prilike za posljednje uigravanje uoči Slavije. Naravno, za to mu ostaje nekoliko treninga do subotnje premijere, a sudeći prema trening-utakmicu u nedjelju, čini se kako bi sastav mogao itekako iznenaditi. Naime, na desnom boku Krstičević je igrao s Aleksandrom Radulovićem, dok je u napadu uz Stevu Nikolića bio i Nebojša Popović.

Dnevni list