HŠK Zrinjski: Blaić ispada, velika gužva u sredini

Zrinjski-Budućnost
O idealnom sastavu odbio je pričati, no i prije subotnje generalke s Olimpicom udarna postava Plemića lagano se nazire.

Da odmah na početku analize budemo konkretni - ne treba očekivati revoluciju. Ne bi bilo ni pametno, jer Mostarci su jesenas djelovali vrlo dobro, na trenutke i sjajno, neprikosnoveno. No s druge strane, promjene su neizbježne i s vremena na vrijeme neophodne. Hoće li i koliko će Marinović mijenjati na proljeće, tek ćemo vidjeti, no u sedam test utakmica ove zime planove je ipak donekle razotkrio..., a to su svojim partijama direktno učinili i sami igrači. Nakon Osijeka (1:1), Krke (5:2), Novigrada (0:0), Celja (1:1), Olimpije (1:2), Cibalije (2:1) i Budućnosti (1:1, 6:5 nakon penala) neke su stvari, kako je to rekao i sam šef Plemića, jasnije. Od šest novih imena pristiglih ove zime, Matija Katanec, Filip Arežina, Tomislav Tomić, Benjamin Čolić, Nemanja Bilbija i Kristijan Jajalo, nekoliko njih već se nametnulo.

Na vratima će, to je sigurno, ostati Goran Karačić. Mladi se vratar tijekom stanke oporavio od operacije prepona, pa će mu struka vjerovati i dalje - u nadi da će ponoviti debitantsku jesen na seniorskom nivou u kojoj je primio samo sedam pogodaka. Jasno, velike zasluge za nepropusnost idu i stoperskom dvojcu Danijel Graovac - Neven Laštro. Prema dosada viđenom, nema razlike tu tražiti promjene, a ako ih i bude, Matija Katanec može lako uskočiti. S obzirom da je zbog ozljede propustio dobar dio priprema, najstandardniji igrač Zvonimir Blaić ispao je iz računica, a mjesto će mu uzeti novi desni bek, Benjamin Čolić. Na lijevoj strani ne bi trebalo biti promjena..., s tim da je djelovalo kao Marinović favorizira Peru Stojkića ispred Danijela Stojanovića. Mada, treba se sjetiti da su se njih dvojica i jesenas mijenjala u startnoj postavi.

Najviše dilema je u vezi, gdje ih šest konkurira za mjesta u udarnoj postavi, a čini se da Miloš Žeravica, Tomislav Tomić, Filip Arežina i Oliver Petrak ispred Aleksandra Radulovića i Vučine Šćepanovića. Na krilima će neprikosnoveni ostati Ognjen Todorović i Goran Zakarić, s tim da je Miloš Filipović pokazao da ne namjerava tek tako odustati od borbe za svoju minutažu lijevo uz liniju.

Napad? Najbolji strijelac Jasmin Mešanović i dalje drži ‘pole position', no u Gabeli je vrlo dobro odigrao Stevo Nikolić, a ne treba smetnuti da Marinović sada na raspolaganju ima i aktualnog prvaka, Nemanju Bilbiju. U subotu će generalka s Olimpicom Pod Bijelim brijegom možda otkriti više pred proljetno otvaranje sa Sarajevom...

Dnevni list