HŠK Zrinjski: Bilbija se penje na klupskoj ljestvici

bilbija
...a i ove daje svoj veliki obol kampanji Plemića s kojima juri zajedničku treću titulu prvaka.

Nakon pobjedničkog gola protiv Sarajeva, Bilbija je protiv Krupe (1:0) upisao 73. službeni nastup u dresu Plemića, a pogodak s kojim je Zrinjskom donio novu pobjedu i vratio ga vrh tabele, bio je njegov 27. za Zrinjski. Na taj se način na vječnoj klupskoj listi izjednačio sa sadašnjim pomoćnim trenerom Marijom Ivankovićem te Stevom Nikolićem, a ispred njega su ostali samo Velibor Đurić (29), Zoran Rajović (33), Mladen Žižović (33) i Krešimir Kordić (75).

- Bilbijin učinak još više dobiva na vrijednosti kada se zna da nijedan od 27 pogodaka nije postigao s bijele točke, ali i da je upisao 23 asistencije. Od igrača iz aktualnog kadra najbliži Bilbiji je Miloš Filipović (22), poručili su iz Zrinjskog.

Inače, pogodak protiv Krupe Nemanji je bio 11. u tekućoj prvenstvenoj kampanji, čime je popravio svoj premijerligaški učinak tijekom jedne sezone u Zrinjskom (prošle sezone zabio 10), no ukupno je prošla sezona bila njegova najefikasnija u dresu s lentom - ako računici dodamo i dva pogotka u Kupu. Kako je do kraja još pet prvenstvenih kola, jasno da će biti u prilici srušiti i taj osobni rekord, no teško da će nadmašiti i prošlosezonskih 13 asistencija - ove ih sezone ima sedam. Kako god bilo i završilo, Bilbija je opet bio među najvažnijim igračima Zrinjskog, no koliko će se dugo još zadržati Pod Bijelim brijegom?

Kao prvak sa Sarajevom, Banjolučanin je u Mostar stigao u zimskom prijelaznom roku 2016. i od tada sa Plemićima odnio dva vezana naslova prvaka. Sada mu je dvadeset i sedam godina i sasvim je realno da sada razmišlja o sljedećem, financijski unosnijem koraku. Protekle zime, kako nam je tada rekao, bio je blizu odlaska, između ostalog pričalo se o Mađarskoj i Koreji, no ostao je pomoći Zrinjskom u nastojanju da uhvati povijesne, do sad u Premijer ligi nezabilježene tri vezane krune. Ugovor mu je važeći do ljeta 2019. godine, što znači da bi Zrinjski njegovim potencijalno ranijim odlaskom nešto i zaradio. S. N.