HŠK Zrinjski: Aktualni prvak BiH danas kreće sa pripremama

Stadion HŠK Zrinjski, Liga prvaka, HŠK Zrinjski
Danas u 11 sati prozivku igrača će izvršiti trener HŠK Zrinjski Blaž Slišković čime će branitelj naslova službeno krenuti s pripremama za novu sezonu.

Ponedjeljak je rezerviran za liječničke preglede i za prozivku, a prve treninge Slišković i njegovi pomoćnici trebali bi početi voditi od utorka. Na prozivci bi se trebali pojaviti svi igrači pod ugovorom, ali i neka nova imena. Zasad su službeno potvrđena tek nekolicina pojačanja, ali najvjerojatnije će ih biti još tijekom vikenda ili, još vjerojatnije, tijekom prvog tjedna priprema.

Ono što je sada sigurno na prozivci će se od novih igrača pojaviti dojučerašnji veznjak tuzlanske Slobode Edin Rustemović, te krilni igrač iz Norveške Eman Marković. Sliškoviću će se odazvati i mladi stoper koji je igrao za GOŠK iz Gabele, 22-godišnji Matej Rodin, a vjerojatno i još mlađi stoper iz Metalleghea, 20-godišnji Anđelo Bevanda, pišu Sportske novosti.

No, osim Rustemovića to su sve mladi i nedokazani igrači koji tek trebaju izgraditi svoju afirmaciju. Stoga se prava igračka pojačanja tek očekuju, a pravo pojačanje bio bi Dino Beširević čija je sudbina još neizvjesna. Ovaj veznjak bijeljinskog Radnika navodno je bio u Mostaru i navodno je vrlo zainteresiran da pređe u Zrinjski, a i neki portali su pisali da je Beširević ‘vrlo blizu' Zrinjskog.

Međutim, nije sve do samog igrača i mostarskog kluba, jer nešto se pita i Radnika s kojim ovaj odlični nogometaš ima ugovor do siječnja iduće godine.

"I ja sam pročitao da je Beširević ‘blizu' Zrinjskog, ali koliko znam sve je stvar odštete. Radnik bi ga radije prodao negdje vani, jer odšteta koju traže za naše prilike je neprihvatljiva. Nije nikakva novost da bi ga željeli dovesti. Zanimljiv nam je bio i prije godinu dana, ali kako sada stvari stoje možemo ga pokušati dovesti samo ako se izjalovi njegov odlazak vani", kaže pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

I neki aktualni igrači Zrinjskog bi radije išli vani nego ostali u Premijer ligi, makar i u najboljem premijerligaškom klubu. Prvi strijelac lige Miloš Filipović, zatim Nemanja Bilbija, Slobodan Jakovljević... Svi oni rado bi otišli u neki inozemni klub, iako će se sigurno pojaviti na pripremama.

"Naravno da za takve igrače postoji interes i koliko znam bilo je upita za njih, ali ništa konkretno. To će se riješiti između njih i kluba, ali osobno mislim da bi za Zrinjski bilo najidealnije zadržati ih za europske utakmice, a onda da idu i pokušaju si osigurati egzistenciju", zaključio je Mario Ivanković za Sportske novosti.