HŠK Zrinjski: 'Ajmo Istok, 'ajmo Zapad svi smo Ultrasi

HŠK Zrinjski, FK Željezničar, Ultrasi, Ultras Zrinjski Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar

Trenutno dvije najbolje ekipe u državi će odmjeriti snage što znači da Plemići dočekuju FK Željezničar, koji je otvaranje istočne tribine okrunio pobjedom protiv Slobode rezultatom 4:2. Tako su i Mostarci kao i igrači Željezničara iskoristili kiks FK Sarajeva koji je sinoć na Koševu remizirao s bijeljinskim Radnikom. S obzirom na navedeno, ova utakmica ima još veću težinu jer pobjedniku daje veliku prednost nad konkurentima. Idealna je ovo prilika i igračima da se oduže svojim Ultrasima čiji se 23. rođendan bliži te da uspješno najave odlazak po nova tri boda na Koševu.

Plemići kroz dosadašnji dio prvenstva idu bez neke velike medijske pompe,  praćeni od strane onih najvjernijih koji su tu i kroz dobro i kroz zlo. Igrom koju su pružili u subotu definitivno su podsjetili na one trenutke iz prošle (polu)sezone kada su Plemići dominirali ligom. Krajnje je vrijeme da se Mostar probudi te da u ovim krucijalnim trenucima pokaže svoju potporu klubu koji je na kraju krajeva dao toliko radosti stanovnicima grada na Neretvi. 

Dosad su Mostarci svoje vikende većinski provodili ispred malih ekrana uživajući u majstorijama Messija, Ronalda, Neymara, Hazarda i društva. Klub iz njihovog grada, iz njihovog naselja, iz njihove ulice..Većini ostaje na margini. Onako, nek' se nađe da pojača "kvotu". Možda se i ode na utakmicu ako se termin ne poklapa s nekom španjolskom sapunicom ili turskom serijom koja s vama ima veze kao Michael Jordan s dvoranom na Bijelom Brijegu. "Panem et circenses" - rekli bi neki. Samo nek' je kruha i igara. 

Dragi navijači Chelsea, PSGa, Liverpoola, Real Madrida i ostalih..Dolaskom na stadion u srijedu ne gubite ništa. Stići ćete pogledati 'svoje' klubove. Dragi teoretičari zavjera, dolaskom na stadion u srijedu samo ćete potvrditi svoje sumnje..Ili ćete započeti nove. Dragi kladioničari, odigrajte "keca" pa uživo pratite i podržite Zrinjski na stadionu umjesto na aparatima. Dragi žugatori, dolaskom na stadion imate priliku popljuvati i nekog drugog osim igrača vašeg kluba. Ni vi ne gubite ništa.Vašim nedolaskom gubi samo Zrinjski. Kada bismo svi naše snage usmjerili ka nečemu važnijem poput poboljšanja uvjeta na stadionu, bilo bi nam svima lakše.

Neka srijeda bude novi početak. Početak kada će Zapad ponovno zablistati punim sjajem uz standardni pritisak na protivnika, a Stajanje svojom pjesmom bodriti Zrinjski sve do pobjede.  Početak koji će Zrinjskom omogućiti novu titulu. Početak kada ćeš i ti, dragi čitatelju, istinski zavoljeti utakmice pod Bijelim Brijegom. Potom i gostovanja. I tek tada ćeš, dragi čitatelju, shvatiti da je Zrinjski život i više od toga.

HERCEGOVINA.info