HŠK Posušje započelo pripreme, Knezović novi stari trener

hšk posušje, pripreme, hšk posušje, Darijo Sesar
Kako se i najavljivalo, klub se potpuno stabilizirao te je upravni odbor izvršio neke važne promjene. Na mjesto glavnog trenera stigao je prof. Mario Knezović, kojemu ovo nije prvi put da vodi posuške pulene.

Naime, profesor je vodio HŠK Posušje prije 4 godine, kad su se natjecali u županijskoj ligi zajedno sa NK Virom, NK Šatorom iz Glamoča te su iste sezone izborili plasman u drugu ligu federacije - grupa jug, zahvaljujući upravo ovom čovjeku. Knezović je ujedno postao i šef nogometne škole HŠK Posušje. Dosadašnji trener Ljubo Crnogorac - Šeki, obnašat će dužnost trenera juniora te pomoćnog trenera prve momčadi. Razloga za zadovoljstvo imaju i vratari jer se uprava pobrinula da i oni dobiju adekvatnu trenersku podršku. Novi trener je Tomislav Bašić - Bašo koji je dobio zadaću da u natjecateljsku formu dovede sve vratare u HŠK Posušje, od limača do seniora. Nakon zavidne karijere Bašo se posvetio trenerskom radu i odlučio prenijeti sve svoje znanje i vještine na mlade nade.

Od novih igračkih imena, treba spomenuti povratak Marina Bage iz NK Mladosti iz Prološca koji će pojačati konkurenciju na desnom boku te zadati Knezoviću slatke brige. Bago je bio jedan od glavnih kandidata za „veliku karijeru" dok je posuški nogomet bio u premijerligaškom rangu pod vodostvom Dragana Jovića. No, kako u Posušju više nije bilo budućnosti, Marin se snalazio po dalmatinskim niželigašima. Danas je opet ondje, gdje je sve počelo i spremniji nego ikad čeka nastavak sezone.

Nažalost, po navijače plavo-bijelih, špekulira se o mogućem odlasku Ivana Čuture - Ine, koji je bio najkvalitetniji igrač prvog dijela sezona u cijeloj drugoj ligi. Poznat po svojim srčanim i borbenim utakmicama, Čutura je zapeo za oko čelnim ljudima HNK Sloge iz Ljubuškog, koja ima velike ambicije od početka sezone te je trenutno vodeći klub u ligi. Transfer bi se navodno trebao zaključiti do kraja prijelaznog roka. Ino će biti nenadoknadiv gubitak za trenera Knezovića.

Pokazalo se da Uprava HŠK Posušja, na čelu sa Darijom Sesarom, pokušava i uspijeva podignuti posuški nogomet na jednu višu razinu. Iako je Čutura pred izlaznim vratima, okosnica momčadi je ostala ista i ne bi trebalo biti problema u nastavku sezone. Planiraju se još neki radovi na i oko stadiona što će momcima omogućiti kvalitetan rad u svakom pogledu.

posušje-online.com