HŠK Posušje: Vrijeme je da se iz pepela dignemo

hšk posušje, Posušje

Od Zidara, Mladosti, Boksita pa sve do novijih slavnih vremena kada je Posušje ''drmalo'' bosansko-hercegovačkim terenima. Div s Mokrog doca je osvajao naslove, dugo igrao u najvišem rangu BiH nogometa i bez ikakvog pretjerivanja može se reći da je Posušje igralo ponajbolji nogomet u cijeloj ligi. Sjećam se kako sam kao mali iščekivao Nedjelju da nakon sv. mise i obiteljskog ručka mogu gledati kako naši nogometaši ''trpaju'' Želji, Sarajevu, Širokom, Zrinjskom, Borcu i drugim klubovima iz cijele BiH. Posušje je disalo i živjelo sportski, a gotovo svako dijete je žudjelo biti Poskok. Pobjede, titule, promicanje sporta bilo je nešto čime se ponosio svaki Posušak.

Istina, bilo je i problema i poteškoća kada je nogomet zbog privatnih interesa i gramzljivosti pojedinaca morao trpjeti. Sve to dovelo je do bankrota 2009. godine. Nekada jako i moćno Posušje palo je na samo dno.
Danas je Posušje federacijski drugoligaš bez ikakvih ambicija i strategija za napredak. Na terenu igraju domaći dečki koji imaju mnogo potencijala. Navijači su, kao velika snaga kluba, itekako željni prave nogometne atmosfere kakva se osjećala u najslavnijim vremenima.

Siguran sam da nije potrebno puno da bi ovaj grad ponovno prodisao sportski. Potrebno je malo volje, dogovora i plemenitih namjera koji će odbaciti svaki strah od guranja privatnih interesa u dobro kluba. Vjerujem da zajedničkom pomoći općine, gospodarstvenika i svih nas ovaj klub može biti pravi nogometni velikan. Djeca i mladi u Posušju zaslužuju bolje sportske uvjete da promiču zdravlje, sport i ljubav prema Posušju. Neka ovaj tekst bude zajednički vapaj da ukažemo da naš grad, naša djeca i mladi i svi mi zaslužujemo da se nogomet vrati tamo gdje mu je mjesto - Mokri Dolac.
VRIJEME JE DA SE IZ PEPELA DIGNEMO!!

Autor teksta i slike : Jedan navijač iz dijaspore (N.N )