Hrvoje Miličević: Žalimo za polufinalem, ali ipak smo osigurali SP

Hrvoje Miličević, HŠK Zrinjski, Hrvoje Miličević, HŠK Zrinjski, Hrvoje Miličević, HŠK Zrinjski, Hrvatska, Hrvoje Miličević, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Pescara, Hrvoje Miličević, Hrvoje Miličević, HŠK Zrinjski, Pescara, Hrvoje Miličević, FK Aktobe, HŠK Zrinjski, FC Aktobe, Hrvoje Miličević

Uremiju protiv Engleske (1:1), porazu od Francuske (0:1) i trijumfu protiv Srbije (3:0) Hrvoje Miličević je ugradio dva nastupa ušavši u završnicama utakmica protiv Engleske i Srbije.

- Nadao sam se i očekivao da ću više igrati, ali svejedno ne želim biti nezadovoljan. Bilo je lijepo biti dio te priče, još više jer sam za U19 reprezentaciju Hrvatske debitirao tek u ožujku na pripremnom turniru u Italiji, izjavio je Miličević, koji je u prošloj sezoni bio jedan od najstandardnijih veznjaka Zrinjskog, bez obzira što je travnju proslavio tek devetnaesti rođendan. Iako su bili u teškoj skupini, u hrvatskom taboru su se ipak nadali plasmanu u polufinale, ali glavni cilj je ipak ispunjen - plasman na U20 Svjetsko prvenstvo 2013. u Turskoj.
- Veliki posao smo napravili samim plasmanom na Euro, jer ne treba zaboraviti da je plasman na završni turnir uz domaćina Estoniju izborilo samo sedam reprezentacija. Cilj nam je bio polufinale, ali prioritet je ipak bio izboriti Svjetsko prvenstvo, što smo i napravili, ali svejedno ostaje žal za polufinalem. Protiv Engleske smo poveli 1:0 i bili puno bliže pobjedi, protiv Francuza smo u završnici utakmice primili pogodak kakav se zaista rijetko viđa, dok smo u posljednjem kolu nadigrali Srbiju. Dakle, definitivno smo mogli osvojiti više od četiri boda i tako osigurati polufinale, zbog čega je i ostala ta mala razočaranost, ali svejedno treba gledati prema naprijed.
Svjetsko prvenstvo u Turskoj na rasporedu je od 21. lipnja do 13. srpnja 2013., a Miličević je uvjeren i da će on biti dio istog.

- Najvažnije mi je da budem zdrav, jer u tom slučaju poziv ne bi trebao izostati. Naravno, on neće doći sam od sebe, jer sam svjestan da moram nastaviti naporno raditi i potvrđivati se iz utakmice u utakmicu.
Prošlog ljeta u ovo vrijeme Miličević je bio igrač koji je tek kucao na vrata prve momčadi, dok je u prošloj sezoni ipak bio jedan od najstandardnijih Plemića. Službeni debi upisao je nedugo nakon 17. rođendana i to u europskoj utakmici protiv Tre Pennea kada je na klupi Plemića bio Dragan Jović, njegov potencijal prepoznao je i Marijan Bloudek pod kojim je Miličević upisao premierligaški debi, dok je najzaslužniji za njegov razvoj ipak Slaven Musa, danas trener GOŠK-a koji bez Miličevića nije pokušavao ni sastaviti startnih jedanaest, što najbolje potvrđuje podatak da ga je na klupi ostavio samo u prvom kolu protiv Travnika (2:2) te domaćem remiju protiv Čelika (1:1).

- Zahvalan sam svim trenerima, ali naravno da moram istaknuti Musu pod kojim sam postao standardni igrač prve momčadi. Naravno, bilo je i nešto lošijih utakmica, ali ipak mislim da sam na pravi način koristio ukazano povjerenje. Ne trebam ni govoriti da sam puno napredovao, ali znam da se moram nastaviti dokazivati.
Iako je već dugo u prvoj momčadi, predstojeća sezona je za Miličevića službeno tek prva seniorska, no i on je svjestan da će sada očekivanja od njega biti puno veća.
- To je i logično, ali neće se samo od mene više očekivati, nego i od ostalih igrača. U prošloj sezoni iz raznoraznih razloga nismo ostvarili zacrtani cilj i izborili Europu, ali vjerujem da u sezoni pred nama možemo napraviti taj iskorak.
Iako je Dragan Perić najavio da će Miličević prvo na zasluženi odmor, a da će ga tek potom postepeno uključiti u rad prve momčadi, mladi veznjak kaže da nema ništa protiv da se momčadi priključi već na Kupresu.
- Bit će onako kako trener Perić odluči, ali ja sam se spreman već na Kupresu priključiti momčadi, zaključio je Miličević.

Osobni karton

ime i prezime Hrvoje Miličević
datum rođenja 20. travnja 1993.
mjesto rođenja Mostar, BiH
Zrinjski 36/3
službeni debi 22.07.2010.
Tre Penne - Zrinjski 2:9
premierligaški debi 05.10.2010.
Olimpic - Zrinjski 2:0
prvi pogodak 28.05.2011.
Zrinjski - Drina 3:0

Veliki potencijal

Da je Hrvoje Miličević veliki potencijal najbolje potvrđuje podatak da ostali premierligaški klubovi, pogotovo oni iz vrha, prošle sezone u svojim redovima nisu imali igrača rođenih 1993. godine s ozbiljnijom minutažom - Široki Brijeg, Borac, Sarajevo i Olimpic nijednog, dok je osvajač dvostruke krune Željezničar tek u završnici sezone predstavio Nermina Zolotića. Podsjetimo, Miličević je bio standardan od početka do kraja sezone.

Perić: Miličević tek od utorka

Dragan Perić je jučer potvrdio da će se Miličević pripremama priključiti tek u utorak, kada će on i njegovi igrači ponovno na Kupres.
- Obavio sam razgovor s Hrvojem i rekao mu da mu je sada najpotrebniji odmor. Dogovorili smo se da nam se priključi na jutarnjem treningu u utorak, nakon kojeg ćemo opet preseliti na Kupres gdje ćemo se zadržati do petka, izjavio je Perić.

U petak protiv Kupresa

Zrinjski je ipak uspio pronaći protivnika nakon što je Troglav u utorak otkazao dogovorenu provjeru. Tako će Plemići u petak (18.00) igrati protiv niželigaša Kupresa, dok će dan kasnije igrati protiv GOŠK-a. Igrači koji dobiju priliku protiv Kupresa neće biti u kombinacijama za provjeru protiv Gabeljana.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list