Hrvoje Miličević: Uz pomoć navijača do zacrtanog cilja

Njegove dobre igre dobile su potvrdu i u kamp HNS-a u Umagu gdje je boravio desetak dana, a ovih dana se vratio u Mostar, te se priključio pripremama svog Zrinjskog.

Kako je bilo u kampu Hrvatske nogometne reprezentacije?

Bilo je odlično i bili smo u Umagu od 03., do 12. siječnja. Tamo sam imao  priliku surađivati sa legendama Hrvatske reprezantacije kao što su Kovač, Tudor, Mornar Krpan, Butina.

Imao si pozive i za mlađe selekcije BiH, pa možeš li usporediti te dvije reprezentacije.

Ne mogu to uspoređivati jer za BiH nisam dobio nikakav službeni poziv, pa da tako ne mogu uspoređivati te dvije reprezentacije.

Kako teku pripreme Zrinjskog za novu sezonu?

Pripreme teku prema planu i programu. Ostajemo u Mostaru pa Idemo u Istru na turnir, te se vraćamo u samom finišu pripremnog razdoblja.

Odlazaka je puno, momčadi se za sada priključio samo jedan novi igrač, pa gdje je po tebi Zrinjski najslabiji?

Da, otišla su nam 4 nogometaša skoro svi iz veznog reda. Sa Šunjićem se još ne zna,  ali vjerovatno će nas i on napustiti. Sada je na struci je da odluči gdje smo najtanji.

Može li Zrinjski na proljeće ostvariti ambicije i plasirati se u Europu?

Sigurno da možemo. Kostur ekipe je tu imamo povoljan raspored i uz malo sreće siguran sam da možemo do Europe.

Tko je po tebi glavni kandidat za prvaka, a tko bi mogao u niži rang?

Po meni to je Željeznicar s tim da je mala razlika između njih i Širokog koji se neće predati do zadnjeg kola ,a u niži rang bi mogla momčad Slavije.

Za kratko vrijeme si puno napredovao. Postao si standardan nogometaš u prvoj momčadi. Jesi li se tome nadao i kako si zadovoljan svojim igraama?

Nisam se tome nadao. Praktički ja sam još junior, i mislim da sam priliku koju sam dobio  na najbolji način iskoristio. Što se tiče moje igre sigurno tu ima prostora za napredak i da će to biti još bolje.

Ima li u mlađim kategorijama Zrinjskog netko tko bi mogao tvojim stopama?

Naravno da ima. Omladinska škola Zrinjskog je uvijek davala dobre igrače i zato sam siguran da će netko krenuti mojim stopama.
Na proljeće se vraćaju i navijači na tribine, pa da li će Vam biti lakše igrati?

Narano jedva čekamo da nam se vrate naši Ultrasi. Bilo je jako čudno igrati utakmice bez gledatelja, i naravno da  nam je njihova pomoć potrebna. Uz njihovu pomoć i podršku  lakše ćemo do bodova i naravno do zacrtanog cilja.

zrinjski.info