Hrvoje Miličević: Dobru formu želim prenijeti na prvenstvo

...mogao računati i u prvom dijelu sezone.
Jedan od njih je definitivno Hrvoje Miličević, mladi veznjak koji u ovim pripremama igra vrlo dobro. Protiv Sarajeva (2:2) je bio strijelac i asistent, a pogađao je i u utakmicama protiv Hajduka (1:1) i Mosora (3:1).
- Mogu se složiti da igram dobro, ali ne samo ja, nego čitava momčad. U prvom dijelu sezone, pogotovo u završnici jeseni, dosta smo se oslanjali na improvizaciju, dok naša igra sada ima glavu i rep. Istina, do Leotara moramo poraditi na još nekim stvarima, prije svega na igri u defenzivi i obrambenom skoku, ali sve u svemu izgledamo dobro, izjavio je Miličević, koji će u travnju proslaviti tek 20. rođendan.

- I ja moram ispraviti neke stvari u svojoj igri, ali vjerujem da ću proljetni dio sezone odigrati na visokoj razini. Od starta priprema nisam praktički propustio nijedan trening, tako da se zaista dobro osjećam. Sada je samo važno da to prenesem na prvenstvo, kako ja, tako i cijela momčad, dodao je Miličević.
Da bi Zrinjski na proljeće trebao izgledati bolje nego jesenas, sugeriraju i pripremne utakmice.
- Imamo pravo biti optimistični. U pripremama nismo doživjeli nijedan poraz, tako da ne vidim nijedan razlog zašto u istom ritmu ne bismo nastavili i kada krenu službene utakmice. U prijelaznom roku je dovedeno nekoliko vrlo dobrih igrača, a svi smo sretni što je protiv Sarajeva nakon jako dugo vremena zaigrao i Pero Stojkić, koji je do ozljede bio naš najbolji igrač.

Miličević ima velika očekivanja od proljetnog dijela sezone.
- Uvjeren sam da nakon dvije neuspješne sezone imamo momčad koja može izboriti Europu, ali i osvojiti trofej. Danas smo u boljoj situaciji nego uoči i tijekom prvog dijela sezone, a jesenas smo svejedno, kao što je poznato, završili u vrhu i izborili polufinale Kupa. Naravno, neće biti lako, tu je nekoliko klubova koji se također nadaju Europi i trofeju u Kupu, ali naši ciljevi su poznati i od njih ne bježimo.

Konkurente respektira.
- Široki Brijeg u nastavak sezone ulazi s istom momčadi, Borac se strašno pojačao, Olimpic je dosta promijenio kadar, ali i dalje je jak, dok Slavija nije slučajno završila u vrhu. Svi ti klubovi zaslužuju respekt, ali kako mi respektiramo njih, tako i oni respektiraju nas.
Potencijalni protivnici u polufinalu Kupa su Željezničar, Široki Brijeg i Sloga.
- U sva tri premierligaša priželjkuju Slogu, to je jasno. U prva tri kola nismo imali sreće u ždrijebu, ali koga god dobijemo za protivnika, naš cilj će biti plasman u finale. Željezničar i Široki Brijeg smo već pobjeđivali jesenas, a oni danas nisu bolji nego u prvom dijelu sezone. Ako smo u dvije utakmice mogli eliminirati Sarajevo, koje je tada bilo vodeće, onda je jasno da možemo i ova dva kluba, ali svejedno se nadamo da će naš protivnik biti Sloga, zaključio je Miličević.

Hrvoje Miličević je u dresu prve momčadi skupio već 53 službena nastupa, iako mu je ovo službeno tek prva seniorska sezona

Dnevni list