Hrvoje Maleš je novi predsjednik uprave Hajduka

Oni su nova tročlana uprava Hajduka koja bi na scenu trebala službeno stupiti već 1. svibnja. To je odluka sa popodnevne sjednice Nadzornog odbora "bijelih" koju je oko 17 sati obznanio predsjednik NO Petroslav Sapunar.

- Vani pada kiša, ali imamo bijeli dim! - rekao je zadovoljno klupski glasnogovornik Nikica Vukašin.

Pa je prepustio riječ Sapunaru koji je prije nego što će objaviti odluku o novoj tročlanoj upravi podsjetio još jednom kako je to sve teklo...

- Poštovanje dame i gospodo, predstavnici medija... Na današnjoj 18. sjednici Nadzornog odbora donijeli smo odluku o novim članovima uprave našega kluba!

Bravo, čulo se iz galerije, Sapunar je nastavio:

- Natječaj koji je raspisan 5. siječnja dao je kandidate, podsjetimo da su bila 33 kandidata nakon što su pregledani svi njihovi dokumenti. Poznato vam je da je od strane većinskog vlasnika kao produžena ruka Nadzornog odbora formirano Povjerenstvo od pet članova koje je obavljalo runde razgovora i intervjua.

Gospođa Anđelka Visković, sa čelne pozicije Povjerenstva izašla je sa svojim prijedlozima, oni su nam proslijeđeni, a mi smo na Nadzornom odboru prihvatili prijedlog da to budu Hrvoje Maleš i Milo Nižetić...

Svi već znaju da je bio predložen i Vjekoslav Hrabar, kao prvi od te trojice, no on se povukao iz utrke nakon rasprave o uvjetima koje je postavljao, tako da se na pressici o Hrabaru nije više govorilo. Sapunar je obrazlagao:

- Analizirajući situaciju i ostale ponude došli smo do zaključka da osim Maleša i Nižetića uključimo i treću osobu da nam pomogne, odlučili smo jednoglasno da nam se pridruži i Pavle Cicarelli. A predsjednik da bude Hrvoje Maleš.

Uvjereni smo da će oni poduzetničkom energijom doprinijeti boljitku voljenog kluba.

Sva trojica su popodne ušla u klub, pozvani od Nadzornog odbora. Međutim, to nije još bilo za javnost.

- Vjerujem da ćemo ih predstaviti medijima u četvrtak u 13 sati, svi su oni još u svom sadašnjem radnom odnosu u svojim firmama. Prelazak u Hajduk vjerujem da će regulirati odmah i da će svoj rad s nama započeti već 1. svibnja!

Tako je Hajduk dobio najmlađeg predsjednika dosad, Hrvoje Maleš je rođen 1979. godine, ima 32 godine, a dosad je najmlađi bio Branko Grgić koji je 2000. postao predsjednikom sa 34 godine starosti.

Maleš je magistar ekonomije, zaposlen još koji dan u splitskoj poslovnici Banco Popolare, stanuje u Kaštelima, u mladosti je igrao i nogomet u Vala...

Pavle Cicarelli (39) će se iz Zagreba vratiti u Split, on je već bio šef Hajdukova marketinga, inače je magistar poslovnog upravljanja, u zadnje vrijeme angažiran pri agenciji Nobilo-Cetinski.

Milo Nižetić (59), najiskusniji od njih, napušta kormilo sinjskoga Junaka, nogometni je trener, bio je golman Hajduka, ali je i diplomirani ekonomist tako da mu je dvostruko zvanje i znanje pripomoglo da se plasira u probrani tercet.

Jesu li svi članovi Nadzornog odbora bili na sjednici, pitalo se.

- Nisu svi, ali smo sa svima bili u telefonskom kontaktu i sve su odluke donesene jednoglasno - objavio je Sapunar.

Dodatne detalje pojasnio je Vinko Radovani, predsjednik Skupštine Hajduka, športsko-dioničkog društva.

- Zadatak Nadzornog odbora je imenovanje uprave, a to je podrazumijevalo i opoziv dosadašnjih članova uprave. Pri tome mislimo na Josipa Grbića koji se vraća na funkciju od ranije, na mjesto direktora. Ova tri člana koja su danas imenovana, u roku od 30 dana moraju zaključiti menadžerski ugovor, naravno da ćemo se potruditi da proceduru završimo već do 1. svibnja. Svi u klubu bit će im na raspolaganju da se idućih dana što prije uklope u novi posao. Duljina ugovora je sukladno našem statutu, na tri godine. Oni su profesionalci u klubu.

A što je s uvjetima? Radovani je odgovorio:

- Sa svima je obavljen razgovor i svi su prihvatili uvjete od Nadzornog odbora koji su im ponuđeni...
Nije rečeno, ali po svemu neće imati više od 4000 eura mjesečnih primanja.

izvor: slobodna dalmacija