Hrvatskoj prijeti oduzimanje bodova? FIFA istražuje hrvatske navijače zbog ustaške zastave!

navijači, Mostar, Hercegovina, Hrvatska zemlja, Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZHB, SP Brazil, priopćenje, Hrvatska zemlja, navijači, bodovi, FIFA, Vatreni, vatreni Hrvatska
... utakmici protiv Brazila. FIFA-u je na to upozorila FARE organizacija, koja je "primijetila" da su na toj utakmici naši navijači navodno raširili zastavu s ustaškim grbom.

Zasad ne postoji fotografija na kojoj se tako nešto vidi, te je pitanje jesu li ti navodi FARE organizacije točni.

Osim hrvatskih navijača pod istragom su i ruski, meksički i brazilski. U utakmici protiv Južne Koreje ruski navijači su istaknuli zastavu s keltskim križom koji se povezuje s rasističkim i neofašističkim organizacijama. Meksički i brazilski navijači su pak pod istragom zbog rasističkog vikanja tijekom utakmica riječi "Puto" što je pogrdna riječ za gay osobe.

Prema novim pravilima koje je FIFA donijela prošle godine kazne nogometnim savezima u ovim slučajevima mogu biti igranje utakmica pred praznim tribinama, oduzimanje bodova ili čak izbacivanje s natjecanja.

Prema pisanju engleskog Telegrapha Brazil i Meksiko vjerojatno očekuju novčane kazne, dok Rusiji i Hrvatskoj prijeti oduzimanje bodova.

dnevno.hr