Hrvatskoj i Italiji po jedno poluvrijeme za podjelu bodova

...petnaest minuta prvog poluvremena, ali i zahvaljujući jako dobro odigranom drugom poluvremenu. Uža hrvatska obrana, prije svih Ćorluka i Schildenfeld, katastrofalno je odigrala početnih petnaest minuta utakmice, jako daleko od protivničkih igrača i vrlo statično, a time su unijeli i nesigurnost u ostatak momčadi, no na sreću to se nije osvetilo, budući da ni talijanski napadački dvojac Balotelli i Cassano nisu bili do kraja konkretni.

Nakon toga je uslijedilo petnaest minuta dobre igre hrvatske reprezentacije, ali bez prave prijetnje za Buffona, koji je dva pokušaja u okvir gola s lakoćom obranio.

Uslijedilo je novo loše razdoblje igre Hrvatske, a ovog se puta to i osvetilo.U 38. minuti Marchisio se našao oči u oči s Pletikosom, ali oba njegova udarca hrvatski je vratar odično zaustavio. Međutim, u nastavku tog napada uslijedio je prekršaj na dvadesetak metara od gola, iz kojeg je Pirlo preko živog zida zabio za vodstvo Talijana.

U drugom poluvremenu puno bolja igra hrvatske reprezentacije i dosta rezervirana igra Talijana, koji su doista zaprijetili tek dva puta udarcima iz daljine. Nakon puno uloženog truda, Hrvatska je došla do izjednačenja u 72. minuti, kada je Strinić ubacio s lijeve strane, a Mandžukić na sedam metara primio loptu i uz pomoć vratnice savladao Buffona za konačnih 1:1 i svoj treći gol na ovom natjecanju.

S obzirom na viđeno večeras, neriješenim rezultatom zadovoljnija može biti Hrvatska, ali u konačnici jedan bod bi mogao puno više vrijediti Talijanima, s obzirom da njih u posljednjem kolu čeka susret s Irskom, dok Hrvatsku čeka dvoboj protiv najkvalitetnije momčadi u skupini, Španjolske.

Izvor: euronogomet.com