FOTO  Hrvatski prvak Nacional Zagreb ima najviše reprezentativaca na EURO-u

Futsal, Nacional Zagreb
Hrvatski prvak Nacional Zagreb na predstojećem EURO-u imat će čak sedam igrača i to je apsolutni rekord predstojećeg EURO-a. Pored četiri Hrvatska reprezentativca (Tihomir Novak, Kristijan Grbeša, Vedran Matošević, Renato Koturović), Nacional ima još dva slovenska (Igor Osredkar i Kristjan Čujec) te jednog srpkog (Mladen Kocić) reprezentativca. Vrijedi istakmuti da je Nacionalov popis mogao biti i impresivniji da se nije ozlijedio još jedan sigurni putnik na EURO Luka Perić.

Uspredbe radi, pet igrača na EURO-u imaju španjolski velikani Barcelona i Inter Movistar, portugalski Sporting Lisabon, ruski prvak TTG Ugra, kazakstanski prvak i višegodišnji prvak Europe Kairat Almaty, azerbajdžanski velikan Araz Naxivan...

Splitski prvoligaš Split Tommy će na EURO-u imati čak šestoricu igrača. Pored pet hrvatskih reprezentativaca (Ivo Jukić, Jakov Grcić, Franko Jelovčić, Josip Suton, Mario Stojkić) tu je još slovenski reprezentativac (Alen Fetič).

Ovaj podatak je ujedno i veliki priznanje za našu prvu ligu koja je iz gosine u godinu sve jača i privlačnija brojnim intenacionalnim igračima. Za Nacional Zagreb pored navedenih igrača igra i bivši srpski reprezentativac Borko Surudžić, Split Tommy u svojim redovima ima još dva intarnacionalca Davia i Genaria. Ostatak lige lagano zaostaje za našim futsal divovima ali i ostali klubovi imaju šta reći kad je kvaliteta hrvatskog futsala u pitanju.