Hrvatski prvak Nacional složio mega momčad i najskuplju ikad hrvatsku momčad u borbi za Ligu prvaka

fc nacional, Nacional Zagreb, Futsal, Nacional Zagreb, Futsal
Momčad predvođenja trenerom Robertom Grdovićem ulazi sa visokim ciljevoma u novu sezonu. Prva prepreka je Preliminarna runde UEFA Futsal Cupa u Podgorici narednog tjedna.

Što se tiče igračkog kadra i slaganja rostera za novu sezonu, tu su kockice posložene. Kujtim Morina, legenda i kapetan Nacionala Zagreb prestao je sa aktivnim igranje te je priključem stručnom stožeru kao pomoćni trener Robertu Grdoviću i Vladimiru Merslaviću. Na izlaznim vratima su Davor Kanjuh, Sven Horvath i Igor Leskovar. Prvoj momčadi su proključeni prošlogodišnji juniori naše momčadi Tomislav Josipović i Borna Hučić. Tijekom rujna očekuje se povratak oporavljenog Gorana Ugarkovića nakon operacije koljena. Dolaskom Igora Osredkara Nacional Zagreb se zahvalio Ricardu Lovatelu koji je napustio pripreme kluba i vratio se u Brazil.

Nacional Zagreb je prijelaznom roku odradio vrhunski posao. Iz talijanskon Luparensea došao je hrvatski reprezentativac Vedran Matošević, iz Alumnusa je kupljen najbolji mladi pivot Hrvatske Luka Perić, povremeni hrvatski reprezentativac Renato Koturović je stigao iz Makarske. Posljednje pojačanje došlo je kao "šlag" na kraju. Najbolji igrač Slovenije i slovenske reprezentacije Igor Osredkar prešao je iz Makarske u Nacional Zagreb. Upravu su mnogi ljubitelji futsala upravo Igora Osredkara željeli vidjeti u Nacionalovoj momčadi kako bi se uistinu moglo reći da hravtski prvak ima "Mega" momčad za visoke domete.

Kompletna prošlogodišnja šampionska momčad ostala je na okupu. Žarko Luketin, hrvatska futsal hobotnica i najbolji hrvatski vratar ostaje i treću godinu na vratima Nacionala Zagreb. Korab Morina je jedan od najboljih hrvatskih futsal igrača, izvrsni Tihomir Novak je još prošle sezone vraćen iz talijanskog prvaka Astija i stožerni je igrač naše reprezentacije koja na europskom planu posljednjih godina niže uspjehe. Tu je i hrvatski reprezenttaivac Kristijan Grbeša koji je uz Tihomira Novaka stožerni igrač naše reprezentacije.

Srpski reprezentativni dvojac Mladen Kocić i Borko Surudžić su europske klase a njihovu "klasu" vidjela je cijela hrvatske prošle sezone. Za Mladena kOcića zainteresirani su ponajbolji klubovi Europe, Borko Surudžić je svoj "zanat" isklesao u jednoj od najboljih europskih liga i najboljih europskih klubova, u ruskoj Dini iz Moskve.

Goran Ugarković, Leo Klindić, Antonio Jamičić i Mislav Banek mladi su hrvatski reprezentativci, budućnost hrvatskog futsala i izdanak Nacionalove akademije.

Trener ove izvrsne momčadi je velikan hrvatskog futsala Robert Grdović koji je nakon igračke karijere izrastao u vrhunskog futsal trenera. Ovo mu je ujedno i četvrta sezona na klupi Nacionala Zagreb. Sa svojim pomoćnicima Vladimirom Mersavićem i Kujtimom Morinom vodi ovu možda za koju mnogi kažu da je najbolja i najskuplja momčadu u hrvatskoj povijesti i našoj regiji vrijedna gotovo 800.000 eura.


Svoj natjecateljski dio sezone Nacional Zagreb počinje utakmicama kvalifikacijske runde UEFA Futsal Cupa u Podgorici.

UEFA Futsal Cup - Preliminary Group C:
26/08/2015, 18:00 Nacional Zagreb - Cardiff (WEL) -:- (-:-), 20:30 Titograd (CGR) - Blue Magic (IRL) -:- (-:-)
27/08/2015, 18:00 Nacional Zagreb - Blue Magic (IRL) -:- (-.-), 20:30 Titograd (CGR) - Cardiff (WEL) -:- (-:-)
29/08/2015, 18:00 Cardiff (WEL) - Blue Magic (IRL) -:- (-:-), 20:30 Nacional Zagreb - Titograd (CGR) -:- (-:-)

Nakon Preliminarne runde slijedi natjecanje u prvoj ligi koje počinje 18. i 19. rujna. Nacional Zagreb je domaćin u prva dva kola u novoj sezoni prve lige. U prvom kolu dočekujemo Alumnus, a u drugom nam dolazi prošlogodišnji protivnik iz polufinala doigravanja dubrovački Square.