Hrvatski petoligaš doveo igrače iz Vasco da Game

brazilci

Sjevernokorejci u Cagliariju i HŠK Zrinjski Mostar, Kolumbijci u Rudešu... malo nas toga više možda iznenaditi. Međutim, transfer rok u našem slavonskom petoligašu NK Rataru iz Piškorevaca, članu 1. ŽNL Osječko-baranjske, ostati će svakako upamćen. Naime, oni su u ovom prijelaznom roku doveli čak dvojicu igrača iz Brazila, dok je treći na putu, germanijak.hr.

Matheus Da Silva Batista (22) i Matheus Lemos Da Silva (20) novi su igrači kluba iz Piškorevaca, koji u klub stižu s određenim referencama, ali i visokim ambicijama. Prvi, Da Silva Batista, veznjak je koji je je stigao iz AFC Morrinhosa, a u karijeri je nastupao i za slavnog prvoligaša Vasco da Gamu.

On bi trebao donijeti tehniku i kreaciju, ali služiti i kao vedri duh svlačionice sa svojim karakterom. Drugi, mlađi, Matheus Lemos Da Silva je brzinac koji pokriva krilne pozicije, što posebno raduje klupske funkcionere, ali i navijače lokalnog petoligaša. On je stigao iz redova Jalasense Atletico Clubea.

„Dva Matheusa su nam stigla, treći Brazilac je na putu. Stupili smo u kontakt sa jednim od igrača i prvotni dogovor je bio dovesti samo njega, međutim, kada se on javio svom menadžeru, menadžer nam je predložio još dva igrača i poslao slike, video snimke i biografiju svakog igrača. Naša uprava na čelu sa predsjednikom je pristala na ponudu i tako je krenula cijela priča" tvrde iz uprave Ratara.

Kažu isto tako da brazilski duo ne sakriva visoke ambicije.

„Oni planiraju svoju karijeru nastaviti u Hrvatskoj, kažu kako im je cilj zaigrati u klubovima kao što su Rijeka, Dinamo, Osijek i Hajduk. Znaju da takvo što nije moguće odmah, pa su se odlučili krenuti iz nižih rangova. Tko zna, možda ćemo ih gledati jednog dana i na televiziji, osim ako ne odluče ostati u našem klubu, a ostati će jednu sezonu sigurno", zadovoljni su u klubu.

Sami igrači također ne kriju zadovoljstvo, iako je riječ o malenom petoligašu. Smatraju kako im je Ratar dobra sredina za odskočnu dasku nastupanja u Europi.

„Klub mi je pokazao vrlo dobar plan, mislim da je to dobra prilika pokazati koliko mogu te pomoći momčadi. Imao sam san zaigrati izvan Brazila i dolazim u NK Ratar po priliku da se pokušam dokazati u europskom nogometu", izjavio je Matheus Lemos za 24 sata.

Tko zna, možda sad zvuči preambiciozno da brazilski dvojac ima namjeru preko Piškorevaca stići do sjaja hrvatskih velikana, ali davno je napisano kako ne treba ići malen ispod zvijezda. Možda baš jednog dana budemo pisali o tome kako je joga bonito krenula iz Piškorevaca!

Foto: Facebook