Hrvatski navijači napadnuti u Parizu – zašto šute hrvatski mediji?

14.06.2016

Susret Turska-Hrvatska nije protekao mirno kako pišu hrvatski mainstream mediji.

Dok se našim odličnim navijačima pokušava ponovno imputirati nekakvo uzvikivanje nepoćudnih poklika, na drugoj strani došlo je do fizičkih napada i nasilja nad našim mirnim i raspjevanim navijačima.

Dva hrvatska navijača opljačkana su, a ujedno su im uz novac ukradene i putovnice u nedjelju na dan susreta.
Pritom je jedan od dvojice pokradenih i teško pretučen u tom razbojništvu druge grupe navijača.

Spomenuta dvojica navijača obratila su se za pomoć HNS-u odnosno hrvatskom navijačkom veleposlanstvu.

Također, osim Turaka navijači PSG-a potpomognuti Srbima napali su i naše navijače na ulicama Pariza. Naime, učestala je pojava da Srbi prate hrvatske klubove i reprezentaciju, čak i u drugim sportovima, te napadaju naše navijače diljem Europe. Takve stvari su se učestalo događale zadnjih 10-ak godina od vaterpola u Sloveniji, Berna, Sofije, Pireja, Kijeva i drugih mjesta gdje su hrvatski državljani i navijači organizirano napadnuti od srbijanskih navijača, bilo samostalno bilo udruženi sa srbijanskim „bratskim grupama" kao Zenit, Spartak Moskva, CSKA Sofija, Olympiakos itd.

Za razliku od Srba, Hrvati nikada ne prate srbijanske navijače po Europi i ne rade nikakve probleme po tom pitanju.

Nažalost, hrvatski mediji nikada nisu ozbiljnije pisali o ovim stvarima dok naši političari nikada nisu osudili takve pojave ili uložili diplomatski protest. Dapače često su krivnju za ta događanja namjerno prebacivali isključivo na hrvatske navijače, kao npr. u Sofiji ili Sloveniji.

Nužno je i važno da hrvatska javnost istinito bude upoznata s tim događanjima, prije svega zbog pogrešne percepcije stvarnosti uzrokovane pristranim pisanjima dijela prosrpski orijentiranih medija, te upoznavanja Hrvata sa stvarnim događanjima na sportskim terenima gdje igraju Hrvati.

narod.hr

loading...