Hrvatski kadeti bez polufinala, Talijani i Rusi dogovorili remi

Podsjetimo, osim pobjede protiv Ukrajine, Gudeljovim se izabranicima trebalo poklopiti i da u drugoj utakmici skupine Italija i Rusija ne odigraju neodlučeno s pogocima. No, upravo se to dogodilo: "azzurri" i "zbornaja komanda" su odigrali 1-1 i na taj su način obje reprezentacije izborile polufinale. Rusi su na koncu prvi, Talijani drugi, a Hrvatska je treća.

Utjeha našim mladim nogometašima može biti da su trećim mjestom u skupini izborili plasman na Svjetsko U17 prvenstvo koje će se u listopadu i studenom održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ukrajinci su u subotnjoj utakmici poveli pogotkom Viktora Cigankova u 17. minuti, ali je Hrvatska uspjela izjednačiti u završnim sekundama prvog poluvremena kada je s bijele točke precizan bio Alen Halilović. Prije toga je Pavlo Lukjančuk u šesnaestercu srušio Frana Brodića. Pobjedu Hrvatskoj u 72. je minuti donio Robert Murić. Naša je reprezentacija u 79. minuti ostala s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Petar Mamić.

U drugoj utakmici skupine Rusija je povela u 12. minuti preko Alekseja Gasilina, a Talijani su izjednačili u 43. minuti kada je strijelac bio Elio Capradossi.

Hrvatska - Ukrajina 2:1 (1:1)
Zlate Moravce - Stadion FC ViOn. Gledatelja 200.
Sudac: Anastasios Sidiropoulos (Grčka).
Strijelci: 0:1 Cigankov (17), 1:1 Hailović (40/11m), 2:1 Murić (71).
Crveni karton: Mamić (Hrvatska) u 79. minuti (drugi žuti).

Hrvatska: Marić - Bašić, Prce, Ćaleta-Car, Mamić - Šunjić, Vojković (od 63. Fiolić) - Murić, Halilović, Roguljić (od 45. Stolnik) - Brodić.

Ukrajina: Soldatenko - Lukčević, Zinčenko, Lukjančuk, Osman - Kuksenko, Makohon - Knjiš (od 76. Ardeljan), Cigankov, Vačiberadze - Tretjakov (od. 41. Borjačuk).


Italija - Rusija 1:1 (Capradossi 43. - Gasilin 12.)

slobodnadalmacija.hr