Hrvatski huligani dobili 10.000 eura za huliganski obračun u Beogradu?

huligani
... su plaćeni za sudjelovanje u tuči, dok je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema saznanjima "Blica", Hrvati - Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 eura da dođu u Beograd i krenu u okršaj. Izvor "Blica" iz MUP-a nije želio da otkrije ime osobe koje je Hrvatima platilo, kako ne bi utjecao na istragu.

"Novac je potekao od jednog takozvanog žestokog momka beogradskog podzemlja. Njega ne viđamo na utakmicama i nije među huliganima. Zašto je uzeo sudjelovanje u svemu ovome zasad je samo pretpostavka, a to je zauzimanje juga i vraćanje unosnih kriminogenih poslova vezanih za tribine", kaže izvor beogradskog dnevnika.

Firić je teško povrijeđen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA.

Zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu. Firić je prema dostupnim podacima do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja. Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je prije tri godine sa bratom Sandrom Firićem i nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara, Franu Žuvelu, navodi list.

Prema nezvaničnim podacima, u tuči je sudjelovalo najmanje šest Hrvata, među kojima i bokser Damir Tovarović, nekadašnji državni prvak Hrvatske u borilačkim sportovima.