Hrvatska U-21 pobijedila u Latviji, osigurala prvo mjesto i doigravanje za EP

Hrvatska zemlja, u 21, kvalifikacije za ep
...do 21 godine starosti osvojila je prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini i tako osigurala doigravanje za odlazak na europsku smotru 2015. godine u Češkoj.

Posljednja je tri boda Hrvatska osvojila na gostovanju kod Latvije, u Jelgavi, znajući da pobjeda osigurava vrh skupine.

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, no mladi su Hrvati domaću mrežu načeli već u 48. minuti, kada je Bagarić pogodio na asistenciju Rebića.

Samo četiri minute kasnije, Rebić se upisao u listu strijelaca s bijele točke, nakon što je Barinovs prekršajem zaustavio Župarića u kaznenom prostoru.

Međutim, Latvija je brzo uzvratila i u 55. minuti smanjila rezultat preko Gutkovskisa te tako vratila rezultatsku neizvjesnost, ali samo do 70. minute. Tada je na konačnih 3:1 povisio Župarić, uz još jednu Rebićevu asistenciju.

Utakmice doigravanja za Europsko prvenstvo na rasporedu su od 8. do 14. listopada, a koga će Hrvatska dobiti u jednom od sedam parova bit će poznato u petak, 12. rujna ove godine.

Latvija U-21: Čižovs, Flaksis, Barinovs, E. Šlampe, Klimaševičs, Kazačoks (od 79' Rei), Ulimbaševs (od 77' Kirilins), J. Ikaunieks, D. Ikaunieks (od 49' Jermolajevs), Vorobjovs, Gutkovskis. Izbornik: D. Kazakevičs.

Hrvatska U-21: Zelenika, Gorupec, Župarić, Datković, Galović, Milić, Pavičić, Caktaš (od 62' Ćorić), Bagarić, Perica (od 74' Rog), Rebić (od 89' Mišić). Izbornik: N. Gračan.

Kvalifikacije za EP U-21, skupina 5:
1. Hrvatska 19 (8)
2. Ukrajina 13 (6)
3. Švicarska 12 (6)
4. Latvija 6 (7)
5. Lihtenštajn 0 (7)

hns-cff.hr