Hrvatska reprezentacija je na sisačke dane 'ponosa i slave' došla u skoro punom sastavu

Hrvatska, Island, Vatreni, Brazil, Hrvatska nogometna reprezentacija, bih reprezentacija, Svjetsko prvenstvo, FIFA, na temelju FIFA-ine ljestvice, Vatreni, HNK Segesta, sisak

U revijalnom susretu igranom u Sisku pred 4,000 gledatelja, hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila trećeligaša Segestu 8-1 (5-0).

"Vatreni" su gostovali u Sisku u povodu proslave 110 godina postojanja Segeste, najstarijeg hrvatskog kluba.

Hrvatska reprezentacija je na sisačke dane 'ponosa i slave' došla u skoro punom sastavu. Nedostajali su tek Ivan Rakitić iz privatnih razloga, te Danijel Subašić i Josip Pivarić zbog ozljeda.

Golove za hrvatsku vrstu zabili su Mario Mandžukić (7,33), Andrej Kramarić (32), Ivan Perišić (40, 45), Nikola Kalinić (54, 65) i Duje Čop (58), dok je ovacije tribina zaradio Luka Kožić koji je u 88. minuti postigao pogodak za domaćine.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast da možemo obilježiti 110. godišnjicu postojanja najstarijeg hrvatskog kluba. Koliko god utakmica bila slavljenička, poslužila je da se na najbolji mogući način pripremimo za Tursku", kazao je izbornik hrvatske vrste Ante Čačić dodavši: "Dobro smo se rastrčali. Bili smo efikasni i to me raduje. U iduća četiri dana ćemo se koncentrirati na pripreme za utakmicu protiv Turske. Moramo učiniti sve da budemo na visokom nivou kako bi bili pravi protiv Turske."

Bila je to jedina provjera hrvatske reprezentacije uoči starta kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji i dvoboja protiv Turske u ponedjeljak, 5. rujna pred praznim tribinama maksimirskog stadiona.

Čačić: 'Bili smo ozbiljni protiv motiviranog domaćina'

"Hvala Segesti na impresivnoj proslavi 110. obljetnice postojanja i organizaciji utakmice te hvala publici koja je došla u velikom broju," kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić nakon pobjede hrvatske reprezentacije 8-1 protiv Segeste.

"Vatreni" su u Sisku uveličali proslavu rođendana najstarijeg hrvatskog kluba i tako nastavili pripreme za kvalifikacijski ogled s Turskom u ponedjeljak na Maksimiru.

"U pripremama smo za Tursku i isprobali smo sve raspoložive snage, imali smo dobrih akcija i bili smo efikasni. Bili smo ozbiljni protiv motiviranog domaćina te moram biti zadovoljan i jer se nitko nije ozlijedio," dodao je izbornik.

"Uvijek je važno da su napadači dobri u realizaciji, oni su kruna momčadi, a danas su pogađali i Mandžukić i Perišić i Kramarić i Čop i Kalinić", istaknuo je Čačić.

Trener reprezentacije Ante Miše pratit će prijateljski susret Turske i Rusije, no Čačić naglašava kako 'Vatreni' moraju diktirati razvoj događaja.

"Potrebno je imati informacije o protivniku, ali Hrvatska mora prvenstveno voditi računa o sebi i učiniti sve što je potrebno da bude na potrebnoj razini za izazov poput kvalifikacija za SP. Ovo je izuzetno teška skupina, možda i najteža s obzirom na četiri sudionika EP-a te ambicioznu reprezentaciju Kosova, no imamo kvalitetne igrače i vjerujem da na kraju možemo do željenog prvog mjesta", zaključio je.