Hrvatska-Norveška 2:1

Maksimir je bio prazan. Tek tri tisuće gledatelja došlo je vidjeti Bilić boyse, to je najmanji posjet jednoj reprezentativnoj utakmici u Zagrebu. Naime, prohladna listopadska večer, neatraktivan suparnik, utakmica bez natjecateljskog naboja uzroci su praznih tribina.

Tjedan "svečanosti"

Iako smo u tjednu kada se obilježava 20 godina od prve utakmice Hrvatske (17. listopada 1990. u Maksimiru Hrvatska nadjačala SAD 2:1), HNS se nije pobrinuo da u ovom terminu na dostojan način obilježi dvadeset godina kockaste povijesti. Da je sinoć ovdje bio Brazil ili Argentina, pa čak i SAD koji je igrao osminu finala SP-a u JAR-u, sve bi to izgledalo drukčije. No, Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, na žalost, ne drže do tradicije, s jednim će domjenkom ovog vikenda pokušati popraviti ovaj očiti propust. Nogometno smo u srazu Hrvatske i Norveške u prvom djelu vidjeli dobar nogomet. Bilo je to naše ponajbolje izdanje ove godine. Nizale su se prilike, preko Srne i Mandžukića na desnoj strani bili smo jako opasni. Nizale su se prigode Eduarda, pa Mandžukića, Vukojevića, no lopta nije željela u gol.

Norvežani su pak iz svoje prve poluprilike poveli. Iz skraćenog kornera s lijeve strane ubacio je Espen Ruud, a glavom je loptu u Pletikosinu mrežu pospremio Mohammed Abdullaoue. Nije nas to previše poremetilo, nastavili smo igrati dobro, ponovno su se u valovima stvarale prigode.

Iako je bilo puno lijepih akcija, gol smo postigli iz prekida. Srna je sa 25 metara loptu oštro ubacio, a ona je iznenadila norveškog vratara Jarsteina i odskakutala u suprotni kut. Pogodak je kasnije pripisan Mandžukiću jer je ipak malo dodirnuo loptu i zbunio norveškog vratara. Eto, tako je Mandžukić zabio prvi gol u natjecateljskoj utakmici nakon pogodaka Kopru u posljednjoj utakmici uoči odlaska u Wolfsburg.

Treba naglasiti da su Bilićevi dečki sinoć igrali nogomet koji vraća nadu u njihove mogućnosti jer su u posljednje vrijeme igrali uglavnom vrlo skromno.

Nikina majstorija

Lijepe slike gledali smo i u nastavku. Naime, u 48. minuti Niko Kranjčar je napravio veliku majstoriju. Na rubu kaznenog prostora je prošao jednog igrača, zamahnuo, pa prošao još jednog te loptu lijepo plasirao u suprotni kut.

Slaven Bilić uspio je sinoć izjednačiti rekord legendarnog Ćire Blaževića po broju pobjeda na klupi hrvatske reprezentacije - 33. Rušenje rekorda uljepšao mu je i rezultat iz Rige - Letonija je otkinula dva boda Gruziji, put do Eura sve je lakši...

izvor: sportal.hr