Hrvatska može dalje i s remijem, može biti i prva, ali i posljednja!

Hrvatska, Brazil, Hrvatska, Kamerun, SP Brazil, Hrvatska, SP Brazil, Vatreni, Meksiko, Vatreni, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Meksiko, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska zemlja, BIH, belgija, FIFA,  ždrijeb za EP, ždrijeb
Hrvatska se nalazi na trećem mjestu s tri boda (gol-razlika 5:3), dok je Kamerun bez boda. Sad se tek vidi koliko je Meksiku značio remi protiv Brazila jer mu sad i remi s Hrvatskom donosi drugi krug. Da je kojim slučajem izgubio od Brazila, onda bismo mi bili u boljoj situaciji uoči međusobnog susreta.

No, Hrvatska i ovako može proći dalje s remijem u posljednjem kolu. Jer, u slučaju da uzmemo bod Meksiku, a Brazil kojim slučajem izgubi od Kameruna, mi i domaćin SP-a imali bismo isti broj bodova, a onda bi odlučivala gol razlika!

Zanimljivo, Hrvatska uoči kola odluke ima takvu situaciju da može završiti na bilo kojem mjestu u skupini! Kako? Evo ovako.

Do prvog mjesta možemo u situaciji da pobijedimo Meksiko, a da Brazil ne pobijedi Kamerun. U slučaju da Brazil ne dopusti iznenađenje protiv Afrikanaca, a mi slavimo protiv Meksika, završit ćemo na drugom mjestu mjestu.

Remijem s Meksikom, pod uvjetom da Brazil uzme barem bod protiv Kameruna, bili bismo treći, a u nekoj ludoj varijanti mogli bismo biti i posljednji. Ako mi izgubimo s visokom razlikom od Meksika, a to se dogodi i Brazilu u utakmici s Kamerunom, bili bismo na dnu ljestvice jer se u konačnici gleda ukupna gol razlika, a ne međusobne utakmice.

vecernji.hr