HRVATSKA MILJAMA OD SP-A! IGRAČI IZVIŽDANI, ČAČIĆU UVREDE Finci u 90. iščupali remi na Rujevici

GNK Dinamo Zagreb, Ante Čačić, Ante Čačić, Hrvatska, Hrvatska
... I europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji te je gotovo izgubila sve izglede za prvo mjesto i izravan plasman.

Pred 8000 gledatelja na stadionu Rijeke na Rujevici naša je reprezentacija bila nadmoćna većim dijelom utakmice, ali sve do 57. minute samo je jedan udarac išao u okvir finskog gola.

Tada je Modrić oduzeo jednu loptu na 20 metara od našeg gola i povukao kontranapad. Lopta je preko Marka Roga došla do Andreja Kramarića koji je petom proigrao Josipa Pivarića, a na njegov ubačaj lopta se od finskog igrača odbila prema nebranjenom golu, gdje je natrčao Mandžukić i gurnuo loptu u mrežu.

Finci su do kraja utakmice u nekoliko navrata opasno zaprijetili, ali je Danijel Subašić jednom dobro reagirao, a nekoliko puta su udarci Finaca završili u bloku naših nogometaša. Ipak, u 90. minuti Soiri je iskoristio neodlučnost Pivarića i Subašića te postigao pogodak kojim su Finci došli do velikog boda i ugrozili izglede Hrvatske za plasman na Svjetsko prvensto.

U posljednjem kolu Hrvatska će u ponedjeljak, 9. listopada, gostovati kod Ukrajine u Kijevu, gdje će trebati bod za osvajanje drugog mjesta, a pobjedu kako bi konkurirala za prvo mjesto do kojeg može samo pod uvjetom da Island kao domaćin odigra neodlučeno protiv posljednjeg Kosova.

jutarnji list