Hrvatska je ovom pobjedom osigurala status nositelja

izbornik, zlatko dalić, zlatko dalić, izbornik, izbornik hrvatske reprezentacije, zlatko dalić, Vatreni, Hrvatska reprezentacija, zlatko dalić, izbornik, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, Hrvatska, Wales, Hrvatska, Vatreni
Izbornik Zlatko Dalić još jednom je dokazao kako je on prava osoba za izborničku funkciju Hrvatske. Bez obzira kako ovo završilo, moramo si priznati da je Hrvatska dobila paklenu skupinu i da se ne može reći kako smo favoriti za osvajanje te skupine. Ali, jedan cilj je ispunjen!
Hrvatska je nositelj u kvalifikacijama!

Izabranici Zlatka Dalića ovom pobjedom osigurali su status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Za to je bilo potrebno da Hrvatska natjecanje u Ligi nacija završi među prvih deset od ukupno 12 reprezentacija. Budući da je Island natjecanje završio bez bodova, a da Njemačka (1 bod) i Nizozemska (3 boda) u posljednjem kolu igraju međusobno, jasno je da Hrvatska ne može završiti među dvije najlošije reprezentacije i pasti u drugu jakosnu skupinu.


Ždrijeb će se održati 2. prosinca u Dublinu.