FOTO  Hrvatska izborila veliki bod protiv europskih prvaka Španjolaca

Futsal, Europsko prvenstvo, Hrvatska, Španjolska, Hrvatska, italija, Futsal
FOTO: UEFA/Sportsfile

Iako su Španjolci uglavnom vodili igru te je Jukić u nekoliko navrata morao spašavati svoja vrata, Stankovićevi su izabranici hrabro i često prijetili u protunapadima, posebno preko Marinovića, te su u desetoj minuti i poveli. Babić je bio najspretniji pred Rafom i gurnuo loptu u mrežu.

Izjednačenje je stiglo u 16. minuti, iz prekida, nakon dodavanja Ortiza za Aicarda, koji je precizan iz daljine. Međutim, izvrsni su se hrvatski protuudari nastavili te je Marinović dvije minute poslije proigrao Jelovčića, a on pogađa u dalji kut za novu prednost, s kojom se otišlo i na odmor.

U nastavku je preokret uslijedio u 27. i 28. minuti, nakon što su na otvaranju poluvremena Španjolce dva puta zaustavile vratnice. Lin je dva puta pronašao put pored Jukića te je Španjolska povela 3:2, a Hrvatska je stoga završnicu odlučila odigrati bez vratara, s dodatnim igračem u polju.

Taj je rizik urodio plodom u 38. minuti, kada se prostor otvorio Caparu, koji poravnava na 3:3. Španjolci su ponovno pritisnuli i pokušali doći do pobjede, još su jednom pogodili i okvir gola, no Hrvatska se obranila i ubilježila zlata vrijedan remi.

Drugu utakmicu u Skupini D Hrvatska igra u petak protiv Češke te u slučaju pobjede može osigurati plasman u četvrtfinale.