Hrvatska i BiH igrat će u lipnju prijateljsku utakmicu

vatreni
...Hrvatskom i Švicarskom, istakli su u Nogometnom BiH a Anadolu Agency (AA).

Predsjednici N/FS BiH Elvedin Begić i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker na nedavnom Kongresu UEFA-e održanom u Beču ponovo su razgovarali o odigravanju prijateljskog meča A reprezentacija BiH i Hrvatske. Kao jedan od mogućih termina regionalnog derbija spominjao se i 15. lipanj.

Utakmica bi se mogla odigrati u jednom od gradova zapadne Evrope u kojima ima puno iseljenika iz Hrvatske i BiH. Nije isključeno da se susret odigra i u BiH ili Hrvatskoj, zaključili su predsjednici koji će u idućim danima intenzivirati razgovore oko odigravanje eventualnog meča, trećeg prijateljskog i petog ukupno između nogometnih reprezentacijeove dvije zemlje zapadnog Balkana.

Jasmin Baković, glavni tajnik NS BiH, obavio je razgovor i sa Sarajlijom Vladimirom Petkovićem, izbornikom reprezentacije Švicarske.

"Jako bismo voljeli igrati prijateljski meč sa Švicarskom, protiv reprezentacije koju vodi naš zemljak. Vjerujem da ćemo uspjeti ugovoriti utakmicu za neki od ovogodišnjih FIFA termina za igranje prijateljskih utakmica. U svakom slučaju tražimo protivnike za 15. lipanj i kolovoški termin uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2016", rekao je za Anadolu Agency Denijal Pirić, tehnički direktor NS BiH.