Hrvatska futsal reprezentacija pobjedom nad Švedskom osigurala plasman u Elitno kolo

Luka Suton, reprezentacija hrvatske, Hrvatska, Futsal

Kolo prije kraja turnira, hrvatska malonogometna reprezentacija ostvarila je zacrtani cilj i plasirala se u posljednji krug kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Litvi.

 

HRVATSKA – ŠVEDSKA 3:1 (1:1)
Kvalifikacije za SP, Skupina 7, Dubrovnik.

Strijelci: 1:0 – Kanjuh (9′), 1:1 – Legiec (18′), 2:1 – Novak (34′), 3:1 – Perišić (36′)

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Novak, Kanjuh, Đuraš; Primić, Matošević, Kazazić, Perišić, Martinac, Perić, Postružin, Horvat, Suton. Izbornik: M. Stanković.

Švedska: Solberg, Rossi, Hiseni, Zhubi, Čirak; Jansson, Olsson, Homquist, Najafi, Smajlović, Kadivar, Legiec, Marrah. Izbornik: M. Đulvat.Nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom (4:0) u srijedu, Hrvatska je u četvrtak u Dubrovniku svladala i Švedsku (3:1) te tako osigurala jednu od prve dvije pozicije u skupini te mjesto u Elitnom kolu kvalifikacija za svjetsku smotru, među 16 najboljih europskih momčadi. piše narod.hr.

Nedugo nakon isključenja Rossija, u devetoj minuti, Kanjuh odličnim udarcem dovodi Hrvatsku do vodstva, no Švedska je prije odlaska na odmor izjednačila zahvaljujući preciznosti Legieca.

Igrala se 34. minuta kada je Kanjuh iz prekida proigrao Novaka, koji iskosa trese švedsku mrežu za vodstvo 2:1, da bi ubrzo Postružin uposlio strijelca Perišića, koji je zapečatio hrvatski uspjeh.

U poslijepodnevnom je terminu Rusija nadjačala Bosnu i Hercegovinu 4:2, što znači da će Rusija i Hrvatska u subotu (20:00), s vizom za Svjetsko prvenstvo u džepu, igrati za prvo mjesto na tablici.

Kvalifikacije za SP, Skupina 7:
1. Rusija 6
2. Hrvatska 6
3. Švedska 0
4. Bosna i Hercegovina 0