VIDEO  Hrvatska futsal reprezentacija pobijedila Italiju

Futsal, Hrvatska, italija

VIDEO: Hrvatska futsal reprezentacija pobijedila Italiju

U prvoj prijateljskoj utakmici Hrvatska je slavila protiv Italije rezultatom 4-5. Hrvatska je do pobjede došla fantastičnim preokretom u završnici susreta. Imala je Italija prednost 4-2, no sjajna Hrvatska s 3 gola u završnici susreta dolazi do pobjede 4-5, piše crofutsal.com.

Vrsta utakmice: Prijateljska
Datum: 23.09.2019.
Vrijeme: 20:30
Dvorana: SD Kioene Arena, Padova

ITALIJA – HRVATSKA 4-5 (1-1)

Prvi sudac: Federico Beggio
Drugi sudac: Michele Ronca
Treći sudac: Alberto Volpato
Četvrti sudac: Daniel Fior

ITALIJA: Michele Miarelli, Marco Ercolessi, Giacomo Azzoni, Alex Merlim, Massimo De Luca, Gabriele Ugherani, Marcelinho Padilha, Julio De Oliveira, Mauro Canal, Criastiano Fusari, Diego Cavinato, Paolo Cesaroni, Musumeci, Francesco Molitierno, trener: Alessio Musti

HRVATSKA: Filip Bašković, Davor Kanjuh, Josip Jurlina, Franco Jelovčić, Luka Perić, Toni Jelavić, Vedran Kazazić, Maro Đuraš, Duško Martinac, Tihomir Novak, Josip Suton, Kristijan Postružin, Luka Suton, Matej Horvat, Žarko Luketin, trener: Mato Stanković

STRIJELCI: 0-1 Jelovčić (15′), 1-1 Cesaroni (16′), 1-2 Perić (22′), 2-2 Merlim (22′), 3-2 Merlim (24′), 4-2 Marcelinho (30′), 4-3 Jelovčić (37′), 4-4 Đuraš (39′), 4-5 Perić (40′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Italija 9 (4+5); Hrvatska 7 (3+4)

ŽUTI KARTONI: Azzoni, Fusari (ITALIJA), Kazazić (HRVATSKA)

IGRAČ UTAKMICE: Franco Jelovčić (HRVATSKA)

KOMENTAR UTAKMICE:
Hrvatska je povela u 15.minuti kada je Postružin srušen u kaznenom prostoru domaćina, a Jelovčić iz penala sigurno zabija za 0-1. Na odgovor Italije nismo dugo čekali. Već u slijedećoj minuti Cesaroni je kontru 3 na 2 okrunio zgoditkom za 1-1. Rezultat je to s kojim se otišlo na odmor, iako su i Italija i Hrvatska imali svoje prilike da na odmor odu s prednošću. U ranoj fazi nastavka Hrvatska dolazi do nove prednosti. Perić se na poziciji sidruna na širokom prostoru lijepo oslobodio i zabio za 1-2. No i ovoga puta Hrvatska ne uspijeva duže zadržati prednost. Štoviše, samo 15ak sekundi kasnije Merlim lijepo zabija za novo izjednačenje, 2-2. U 24.minuti Italija dolazi do prve prednosti u susretu. U kontri 3 na 2 lopta dolazi do Merlima još jednom lijepo zabija za 3-2. Nakon brza tri gola u ranoj fazi nastavka igra se malo primirila, sve do 30.minute kada Italija lijepim zgoditkom Marcelinha dolazi do povećanja prednosti, 4-2. Nakon toga Hrvatska se budi. Ercolessi je na gol-liniji spasio ispred Perića, Miarelli nedugo zatim brani udarac Novaka nakon sjajne akcije naše reprezentacije, da bi nedugo zatim zaprijetio i Postružin, no Talijani su se uspješno obranili. Uslijedila je luda završnica u kojoj Hrvatska čudesnim preokretom dolazi do pobjede. Najprije je nadu vratio Jelovčić lijepom solo-akcijom, gdje s desne strane zabija za 4-3, nakon čega Hrvatska prelazi na igru s Novakom u ulozi golmana-igrača. Takvom igrom Hrvatska dolazi do izjednačenja na isteku 39.minute, kada ubačaj Horvata s desne strane na drugoj stativi u gol zabija Đuraš za 4-4. Činilo se tada da će susret ipak okončti remijem, no u poslijednjoj minuti ukazao se Luka Perić i donio Hrvatskoj pobjedu. Još jednom se Perić na poziciji sidruna oslobodio svog čuvara i sjajno zabio za 4-5. Pokušali su Talijani u zavrnici susreta igrom s golmanom-igračem doći do izjednačenja, no bez uspjeha. Hrvatska je ostvarila pobjedu, koja još više dobiva na važnosti kada se zna na koji se način uzdigla iz ponora i zaostatak 4-2 preokrenula u pobjedu 4-5. Bravo Hrvatska!

https://www.facebook.com/futsalbalkan/videos/2568618773181550/