Hrvatska deklasirala Mađare u Zalaegerszegu ! Mađarska - Hrvatska 0:4

Futsal, Futsal reprezentacija Hrvatske, Mađarska
Pogotke za našu reprezentaciju postigli su Grcić dva, Jelovčić i Postružin po jedan.

Loptu s centra izveli su domaćini te odmah na prepad jakim udarcem s polovine terena pokušali napraviti iznenađenje, ali nedostajalo je preciznosti. Naši su od početka u utakmicu ušli autoritativno te su tijekom svih 40 minuta bili konkretniji. Tako već u prvim minutama dvojac Grcić - Jelovčić stvara velike probleme mađarskoj obrani. Prvo je Jelovčić odlično prošao po desnoj strani te uputio jak udarac koji ipak nije išao u okvir vrata, no iako je Grcić bio na toj strani, nije uspio sustići tu loptu i možda ju glavom pospremiti u bliži kut.

Prilika za popravak pojavila se odmah potom. Jedan od glavnih aktera večerašnjeg susreta te prvi strijelac na utakmici, Jakov Grcić zabija za 1:0. Iako je vratar Mađarske bio na toj lopti, ona se ipak, sretno po nas, ušetala u mrežu.

Podebljanje vodstva malo kasnije ne iskorištava Marinović koji se našao sam pred vratarom.

Da ne ispadne samo kako Hrvatska prijeti, Mađari pokušavaju preko polukontri doći do naših vrata na kojima je spreman stajao Franko Bilić. Svaki napad naših Mini Vatrenih značio je uzbunu za mađarsku obranu, a osobito kada je Jelovčić bio pored lopte. Upravo je on poslužio slobodnog Grcića na lijevoj strani koji bez problema zabija za 2:0!

Nakon uvjerljivog starta, Stanković u igru ubacuje i Postružina koji se iskazao odličnim igrama u dresu Nacionala Zagreb te tako zaslužio svoje mjestu u reprezentaciji. Isto je pokazao i na mađarskom parketu pa svojom agresivnošću i pokretnošću prekida napade Mađara.

Ono što naši reprezentativci nisu uspjeli očistiti, uspio je Bilić sa svojim poznatim pravovremenim izlascima.

Uskoro je u igru ušao i Kazazić koji nakon jednog prekršaja, nesmotrenim startom s leđa, pravi još jedan i to nad Drothom pa Mađari dobivaju priliku iz slobodnjaka ozbiljnije zaprijetiti našim vratima. Ipak nisu uspjeli odigrati akciju onako kako su zamislili.

Odličnu igru, Jelovčić je mogao okruniti golom, ali mađarski igrač loptu skida glavom i tako spašava svoje suigrače od još jednog primljenog gola. Nakon kratkih konzultacija mađarske klupe, domaćini ozbiljnije prijete, ali Franko opet pokazuje zašto je na našim vratima. Trećem golu ponovno je bio najbliži Grcić, ali Gyula Toth ovoga je puta bio spreman.

Odmah iz sljedećeg napada dolazi nova kazna za Mađare. Najviši je bio Jelovčić koji glavom šalje loptu u mrežu koju su njegovi čuvari smo ispratili pogledom. Tako je prvo poluvrijeme u potpunosti bilo u znaku Hrvatske koja je s vodstvom od 3:0 otišla na kratki predah.

U nastavak utakmice ušlo se manje agresivno iako su se prilike mogle vidjeti na obje strane. Tijekom jedne akcije Mađara dogodio se zanimljiv slučaj, naime lopta je od siline udarca pukla pa dok nije došla nova, igrači su dobili priliku uzeli mali predah da uhvate zraka.

Vrijeme nije radilo za domaćina pa se odlučuju na igru s golmanom-igračem koja nije urodila plodom. Štoviše prazan gol iskoristio je mladi Postružin koji Hrvatsku odvodi na veliku prednost od 4:0!

U izglednoj prilici našao se i Perić kojega unutar šest metara ruši mađarski vratar. Činilo se to kao čist penal, ali sudac nije tako mislio. Treba spomenuti još jednu neiskorištenu priliku naših. Naime nakon šest akumuliranih prekršaja Jelovčić dobiva priliku iz deseterca zabiti svoj drugi gol na utakmici, ali ga nažalost promašuje.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa su Mini Vatreni u prvom susretu s Mađarskom upisali sigurnu pobjedu. Nastavak slijedi sutra kada naše igrače očekuje "uzvratni" susret s našim susjedima.