Hrvatska-Češka 3:3

Futsal, Europsko prvenstvo, Hrvatska, Španjolska, Hrvatska, češka, Futsal
...koji Hrvatsku praktički vodi u četvrtfinale postigao je opet Matija Capar kao "leteći vratar" minutu i 40 sekundi prije kraja utakmice.

Hrvatska je do same završnice gubila od Čeha, a poraz bi značio i ispadanje, no Capar je ponovio podvig protiv Španjolske, kada je također ušao umjesto vratara i zabio za izjednačenje 3:3. Hrvatska sada ima dva remija i samo bi je remi Čeha i Španjolaca s rezultatom većim od 3:3 izbacio iz četvrtfinala, no malo je vjerojatno da Česi mogu napraviti podvig protiv četverostrukih uzastopnih prvaka Europe, kao što je to učinila Hrvatska u srijedu.

Dvoboj su bolje otvorili Česi i poveli u 9. minuti preko Novotnog, da bi u 14. minuti Franko Jelovčić izjednačio na dodavanje Darija Marinovića, koji je u 16. minuti iz kontre doveo naše u vodstvo 2:1. No, izabranici Mate Stankovića su loše zaigrali u drugom dijelu, nakon pogreške našeg vratara Ive Jukića Mareš je već u 28. sekundi drugog dijela izjednačio, a u 24. minuti je Belej doveo Čehe u vodstvo od 3:2. Hrvatska je opasno "visila", Jukić je pet i pol minuta prije kraja obranio penal Seidleru, da bi pet minuta prije kraja Capar ušao umjesto vratara Jukića i s igračem više spasio naše poraza i ispadanje, te praktički donio četvrtfinale.

U nedjelju se sastaju sastaju Španjolska i Češka, a Hrvatska bi u slučaju prolaska u četvrtfinale igrala s momčadi iz C skupine u kojoj su u prvoj utakmici Slovenci senzacionalno pobijedili Talijane.

sport.hrt.hr