Hrvatska će u playoffu izbjeći Švedsku i Portugal, a prijete nam Francuska i Ukrajina!

Hrvatska, Vatreni, kvalifikacije, kvalifikacije, baraž, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, popis, Vatreni, Vatreni, Hrvatska, hrvatska-island, Niko Kovač, Vatreni, hrvtaska vatreni, gaučosi, Argentina, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, prijateljska utakmica, Hrvatska, grčka
Povoljni rasplet događaja u ostalim skupinama, pogotovo u skupini B, znači da Štimčeva momčad više ne može biti najslabija drugoplasirana reprezentacija. Od nje će sigurno biti lošiji viceprvak skupine B, osim ako se u utorak ne poklope četiri rezultata, od kojih su dva - najblaže rečeno - nevjerojatna.

Bugarska, naime, kao trenutno druga momčad te grupe trenutno na ljestvici drugoplasiranih zaostaje za Hrvatskom četiri boda i nikako je ne može uloviti u zadnjem kolu.

Scenarij za SF

Isto je i s Danskom koja bi, da je druga, bila jedan bod iza Hrvatske, ali ne može napredovati budući da u zadnjem kolu igra protiv Malte. Pobjeda u tom dvoboju Dancima više ne pomaže zato što se bodovi protiv posljednje momčadi u skupini na ljestvici drugoplasiranih oduzimaju.

Jedina bi Hrvatskoj iz skupine B mogla "zapapriti" Armenija, no takav rasplet priče svojedobno ne bi mogao osmisliti ni Arthur C. Clarke. Armenci će s petog skočiti na drugo mjesto u grupi ako prekosutra u Napulju pobijede Italiju, ako Danska kod kuće ne pobijedi Maltu te ako Bugarska i Češka remiziraju.

Samo ako se ostvare sva tri navedena uvjeta, Mhitarjan i društvo ubacit će se na ljestvicu drugoplasiranih i na njoj će imati 12 bodova. Tek tada bi se mogli nadati da će Hrvatska izgubiti u Glasgowu, ili remizirati, a oni pobijediti Italiju s barem četiri pogotka razlike. Sažeto, scenarij kojeg ne vrijedi ni spominjati.

Hrvatska će zahvaljujući Fifinom renkingu u dodatnim kvalifikacijama (15. i 19. studenoga) sigurno biti nositelj. U playoffu su mjesto također zagarantirali Švedska i Portugal, a protiv Ibrahimovića i Ronalda naši neće moći igrati jer će i oni biti nositelji. Isto vrijedi i za Grčku ukoliko BiH ode izravno na SP, a oni u baraž.

Smiješi nam se repriza

Plutajuća mina mogla bi biti Francuska, koja po sadašnjem renkingu ne spada među nositelje, a potencijalni suparnici uključuju i Ukrajinu (uz pretpostavku da završe iza Engleza), Tursku ili Rumunjsku ili Mađarsku te Sloveniju ili Island. Ukratko, smiješe se potencijalne reprize doigravanja u kojima je Hrvatska bila triput (Ukrajina 1997., Slovenija 2003., Turska 2011.) i svaki put prošla na završnicu.
Trenutna ljestvica drugoplasiranih

Reprezentacija Gol-razlika Bodovi

1. Grčka (12) +5 19

2. Portugal (11) +7 15

3. Ukrajina (26) +7 15

4. Francuska (25) +6 14

5. Švedska (22) +4 14

6. Island (54) +1 13

7. HRVATSKA (10) +3 11

8. Turska (49) +2 10

9. Bugarska (64) -1 7

sportske.jutarnji.hr