Hrvatska bi u 1/8 finala mogla igrati protiv Slovaka ili Velšana

slavlje hrvati
Wales je iznenađujuće osvojio grupu ispred favoriziranih Engleza koji su na kraju zauzeli drugu poziciju, dok je Slovačka treća čime ulazi u krug šest trećeplasiranih reprezentacija od kojih četiri prolaze u nokaut fazu.

Dakle, situacija je sljedeća:

Ukoliko Hrvatska osvoji prvo mjesto (za što joj treba pobjeda protiv Španjolaca), ići će na Slovačku ili trećeplasiranu momčad iz skupine E, a to će biti netko između Belgije, Irske ili Švedske. U priču se uključuje i skupina F gdje svi 'stignu' završiti treći: Mađarska, Portugal, Austrija ili Island...
Ako Vatreni završe na poziciji koju trenutno okupiraju, odnosno ostanu drugi iza 'furije', očekuje ih pobjednik skupine E, 'azzurri' Antonia Contea.

Talijani su suvereno osvojili svoju grupu i sutra najavljaju kombinirani sastav protiv motiviranih Iraca.

U slučaju da izabranici Ante Čačića  izgube od aktualnih europskih prvaka, a Česi dobiju Turke, Hrvatska pada na treću poziciju koja ih spaja sa pobjednicima A ili B grupe.

To su Francuska ili Wales, ovisno o krajnjem poretku trećeplasiranih reprezentacija.

Hrvatskoj je trebala pobjeda Engleza nad Slovacima kako bi posve osigurali prolazak u osminu finala, ali to se nije dogodilo.

Međutim, ukoliko Nijemci savladaju Sjeverne Irce, 'kockasti' su sigurno u drugom krugu, bez obzira što se dogodilo od 21 sat u Bordeauxu.

24sata.hr