Hrvatska-Australija 1:0

Vatreni, Hrvatska
Nakon pobjede protiv Malija u Osijeku (2:1), Hrvatska je svladala i Australiju u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. U brazilskom Salvadoru presudio je jedan pogodak, onaj Nikice Jelavića.

Australija je protiv Hrvatske nastupila u skladu s najavama, prilično čvrsto, te su hrvatske prilike u uvodnim minutama svedene na opasan ubačaj Modrića iz prekida te kasniju pogrešku vratara Ryana, koji ju je stigao ispraviti.

Najbolju hrvatsku šansu prvog dijela propustio je Eduardo, kojemu je Ryan obranio udarac poslije dodavanja Jelavića, a sredinom poluvremena igru je zbog ozljede morao napustiti Pranjić.

U nastavku je Hrvatska ipak uspjela doći do vodećeg, a pokazalo se i pobjedonosnog pogotka. Igrala se 58. minuta kada je u prodor krenuo Modrić, a lopta je stigla do Jelavića u srcu kaznenog prostora, koji je šalje u mrežu.

Potom je Kovač dao priliku Rakitiću, Sammiru, Rebiću, Oliću te Mandžukiću, koji je također zaradio udarac zbog kojega mu je morala biti ukazana liječnička pomoć. No, rezultat se više nije mijenjao.

Hrvatsku 12. lipnja u Sao Paulu očekuje otvaranje turnira, protiv domaćina Brazila.

Foto: Drago Sopta

hns-cff.hr