Hrvati su nam pokazali kako se igra protiv Španjolske

Blanc
... strategiju koju je Hrvatska primijenila protiv ''Furije'' u posljednjem kolu C-grupe.

Francuska je iznenađujuće izgubila od Šveđana sa 2:0, te izgubila prvo mjesto u grupi koje je zauzela Engleska nakon pobjede protiv Ukrajine. Kao drugoplasirana ekipa D-grupe u četvrtfinalu će igrati protiv aktuelnih svjetskih i europskih prvaka. 

"Naš cilj je bio zauzeti prvo mjesto, ali nismo uspjeli u tome i moramo se pomiriti s tim. Protiv Španije moramo igrati na kontranapade. Hrvatska nam je pokazala kako - nisu imali loptu mnogo u posjedu, ali kada su je imali iskoristili su to na pravi način'', kazao je Blanc na pres-konferenciji nakon susreta.

Francuz je odbio priznati da njegovom timu nedostaje prava realizacija, ali je rekao da se nada da će napadač Karim Benzema, koji u posljednja tri susreta nije postigao gol, ''proraditi'' protiv Španjolske.

"Benzema je morao postići gol, kao i ostali naši napadači. Nadam se da će uspjeti u tome protiv Španjolske. Ne želim pričati individualno o igračima, protiv Švedske smo podbacili kao tim. Sada se moramo smiriti i pripremiti za utakmicu protiv aktuelnih prvaka'', zaključio je Blanc.

Fena