Hrabra Kostarika razbila Urugvaj

Urugvaj, Kostarika, SP Brazil, Kostarika, italija, SP Brazil

...kako će se najbolji igrač Premier lige, Liverpoolov Luis Suarez, oporaviti do ove utakmice, te optimistične prognoze ipak su bile preuranjene. Izbornik Oscar Tevez morao ga je ostaviti na klupi, a u napad je poslao Edisona Cavanija i Diega Forlana.

I Kostarika je odmah od početka pokazala favoriziranim Urugvajcima kako se nije došla samo braniti. U 15. minuti Godin je zabio pogodak za Urugvaj, ali njemački sudac dobro je dosudio zaleđe. Nakon poništenog gola Urugvaj se probudio i krenuo po pogodak. Cavani u 16. minuti nije iskoristio veliku prigodu, potpuno neočekivani promašaj za odličnog napadača PSG-a.

Forlan je u 24. minuti ubacio u kazneni prostor, a stoper Kostarike s obje je ruke povlačio Lugana. Sudac nije dvojio i odmah je pokazao na bijelu točku, s koje je precizan bio Edison Cavani.

Kostarika je nakon primljenog gola počela sve više prijetiti, ali do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. U drugo poluvrijeme na travnjak kao da je istrčala neka druga Kostarika. Velikim preokretom uspjeli su deklasirati toliko favorizirane Urugvajce. Prvo je u 54. minuti Campbell poluvolejem postigao prekrasan pogodan za izjednačenje, da bi samo tri minute kasnije Pinto potpuno preokrenuo rezultat.

Urugvajci su se raspali nakon vodstva Kostarike, koji su do kraja susreta još i povećali vodstvo preko Urene koji je ušao samo koji minutu prije nego je postigao gol. Do kraja susreta, Urugvaj je još uspio dobiti i crveni karton - Maxi Pereira nasrnuo je na strijelca prvog gola Campbella i zaradio isključenje.

Urugvaj - Kostarika 1:3
(Cavani 24-11m/ Campbell 54, Pinto 57, Urena 84)

URUGVAJ: Muslera, Pereira, Lugano, Godin, Caceres, Rios, Gargano (Gonzales), Stuani, Rodriguez (Hernandez); Forlan (Lodeiro), Cavani.
KOSTARIKA: Navas, Gamboa, Gonzalez, Umana, Bolanos, Duarte (Bolanos), Tejeda (Cubero), Diaz; Borges, Ruiz, Campbell (Gamboa)

dalje.com