HNS se dogovorio s Grcima: U Zagrebu i Pireju bez gostujućih navijača

ep nogomet, Hrvatska, Vatreni, Vatreni, Hrvatska, izrael, Vatreni, Hrvatska, latvija, Vatreni, baraž, Vatreni, Hrvatska, BIH, stadion, Turska, Vatreni, Hrvatska, Srbija, Hrvatska, navijači, Vatreni, ulaznice, Hrvatska, Hrvatska zemlja, italija, Vatreni, navijači, Hrvatska zemlja, BIH, vatrenii, Hrvatska zemlja, UEFA, Hrvatska zemlja, navijači, Hrvatska, navijači, zabrana, zabrana navijača, Hrvatska, grčka, navijači, hrvatski navijači, Hrvatska, grčka
Kao što se i očekivalo, čelnici HNS i njihovi grčki kolege dogovorili su uz odobravanje FIFA-e kako na susretima Hrvatske i Grčke 9. i 12. studenog neće biti gostujućih navijača, potvrdio je Hrvatski nogometni savez. Razlog je sigurnosni s obzirom na vrlo loše odnose koji vladaju između hrvatskih i grčkih navijačkih skupina.

Prva se utakmica igra u Zagrebu, a uzvrat na kojem će pasti odluka o sudioniku Svjetskog prvenstva bit će odigran u Pireju, na stadionu Olympiacosa čiji su navijači u partnerskom odnosu s beogradskim Delijama.

Sjećamo se nereda i napada na hrvatske navijače na posljednjem susretu Hrvatske i Grčke upravo na tom stadionu 2011. godine. Prije dvije godine došlo je do žestokog obračuna Delija i BBB-a u atenskoj zračnoj luci nakon utakmice Olympiacosa i Dinama na kojoj je također bila zabranjeno gostovanje, ali su navijači zagrebačkog kluba otputovali u Grčku.

"Rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Grčkog nogometnog saveza (HFF) postigla su danas u Ateni dogovor o organizaciji dviju utakmica doigravanja Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. prema kojem na obje utakmice neće biti organizirane tribine za gostujuće navijače", piše službena stranica HNS-a i dodaje:

"Uzimajući u obzir sve faktore rizika i procjene sigurnosti, zajednička odluka dvaju nacionalnih saveza je da na utakmicama u Zagrebu (9. studenoga) i Pireju (12. studenoga) neće biti otvorene tribine za gostujuće navijače odnosno da neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače. O navedenom sporazumu informirani su FIFA, UEFA i druga nadležna tijela", prenosi Gol.hr.

Nažalost, bojimo se kako će unatoč ovim zabranama dio gostujućih navijača pokušati prisustvovati utakmicama u Zagrebu i Pireju ili barem doputovati.