HNS mora prvo počistiti svoju kuću, a tek onda napasti navijače

italija-hrvatska
Emisiju je vodio Domagoj Novokmet, a gosti su bili bivši dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković, odvjetnik i član Nadzornog odbora HNK Hajduk Ljubo Pavasović Visković, novinarka portala Indexa Dea Redžić te sociolog Benjamin Perasović. U emisiju su bili pozvani i predstavnici HNS-a te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji su svoj nedolazak opravdali drugim obvezama.

Gosti su se složili kako je problem u vrhu HNS-a te u Zdravku Mamiću, koji je postao apsolutni gospodar hrvatskog nogometa.

Brleković je naglasio kako je prekid na San Siru bio neprimjereni čin usmjeren protiv vrha HNS-a te da je hrvatska reprezentacija, koja je jedina svijetla točka hrvatskog nogometa, postala talac nastalih problema. Brleković je naglasio kako je sadašnji vrh HNS-a nesposoban riješiti probleme, jer je izabran na prevari, te da se moraju uključiti i državne institucije. Također je zatražio da se istraži put novca u HNS-u.

Pavasović Visković je naglasio kako se ovim napadom na huliganizam u stvari pokušava pomesti pod tepih drugi puno važniji problem, a to je da je Zdravko Mamić postao apsolutni vladar hrvatskog nogometa. Tako su ovim huliganskim ispadom profitirali jedino čelnici HNS-a. Pavasović Visković je dodao kako nam naša sramota, a to su i fašističke poruke, smeta jedino kada ju vidi netko vani te je naglasio kako HNS prvo mora očistiti svoju kuću, a tek onda se baviti s ljudima koji bacaju bengalke.

Redžić je istaknula kako bi bilo licemjerno ako ne bi ušli u razloge ovog ispada, jer je HNS umnogome uvjetovao takvo ponašanje. To je potvrdila saznanjem kako je HNS jedina udruga građana u zemlji koja se može brinuti o hrvatskom nogometu, a nitko nema uvid u njezino poslovanje. U obranu navijača Redžić je naglasila kako baklje, koje jesu opasne, za sada nisu nikoga ubile na hrvatskim stadionima, ali infrastruktura stadiona jest.

Također je upitala zašto se Zdravka Mamića kažnjava samo prekršajno, a navijače kazneno. Također je naglasila i kako se još nije riješio slučaj Lokomotive, koja je drugi klub Zdravka Mamića, što se vidi iz prelazaka igrača između ta dva kluba. Redžić se upitala i zašto plaćamo sportsku inspekciju, koja još ništa nije napravila.

Perasović smatra kako su navijači nerede u Milanu napravili iz očaja, jer nisu to mogli napraviti u Hrvatskoj. Navijači su se odlučili na ovaj čin zbog ignoriranja njihovih zahtjeva već godinama i bahatosti Zdravka Mamića. Perasović je dodao kako hrvatski nogomet nije samo reprezentacija, već i prva hrvatska liga.

hrt.hr