HNK Tomislav opet se može pohvaliti s novim međunarodnim uspjesima

HNK Tomislav, HNK Tomislav Tomislavgrad
Ovaj klub nastupio je na još jednom međunarodnom turniru. Ovaj put se radi o turniru "Yakin & Yakin Cup Basel" u organizaciji kluba FC Concordia Basel.

Nastupili s dva godišta

HNK Tomislav je nastupio na ovom turniru s dvije vrste kluba godište 2004. / 2005. i 2006. / 2007. - Naši mladi nogometaš su "probili led" na turniru u Salzburgu gdje su osvojili treće mjesto, te na taj način "podigli prašinu" oko ovog malog kluba iz malog Tomislavgrada. Turnir u Baselu je bio još uspješniji. Naime, godište 2006. / 2007. osvojilo je turnir, a 2004. / 2005. nespretno izgubilo u finalu turnira. Posebno su bili oduševljeni naši Duvnjaci, pomalo i iznenađeni, ne samo igrom već i samim ponašanjem igrača na terenu i van terena. Ponosni na svoj rodni kraj uputili su čestitke svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog nogometnog sna, kazali su nam iz HNK Tomislav.

Rezultati grupnog dijela natjecanja (2006. / 2007.): HNK Tomislav (BiH) - FC Birsfelden 4:0, SC YF Juventus ED - HNK Tomislav (BiH) 1:5, HNK Tomislav (BiH) - FC Schlieren 6:1, FC Frick - HNK Tomislav (BiH) 1:5; Finalni susret(2006. / 2007.): HNK Tomislav (BiH) - FC Alstetten 3:1. Rezultati grupnog dijela natjecanja (2004. / 2005.): FC Butzberg - HNK Tomislav (BiH) 0:2; HNK Tomislav (BiH) - FC Margrethen 4:0; HNK Tomislav (BiH) - Justfootball Academy 4:2, AS Timau - HNK Tomislav (BiH) 0:1; Finalni susret (2004. / 2005.): VFB Waldshut - HNK Tomislav (BiH) 1:0.

Pomoć Duvnjaka

- Naravno ni ova priča ne bi bila moguća bez pomoći naših Duvnjaka koji žive i rade u Švicarskoj, a posebno gospodina Marka Bagarića koji je sve organizirao oko dočeka i smještaja naših igrača. Uprava HNK Tomislav se zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji za nastup na turniru, posebne zasluge idu gospodinu Marku Bagariću kao i obiteljima koje su nesebično prihvatile našu djecu. HNK Tomislav se zahvaljuje i ostalim obiteljima na čelu s obitelji Vardić koje su neumorno pratile i bodrile naše nogometaše od prve do zadnje utakmice na turniru. Također se zahvaljujemo ministru financija HBŽ-a Stipanu Šarcu, predsjedniku Skupštine HBŽ-a Robertu Bagariću koji su sufinancirali troškove prijevoza, Intergradnji d. o. o. koja je sponzorirala dresove za nastup na ovom turniru, gospodinu Dani Petroviću koji je poklonio majice za odlazak na turnir i gospodinu Željku Filipoviću koji je darovao svoje suhomesnate proizvode za put u Basel, javili iz HNK Tomislav.

HNK Tomislav je tako nastavio s uspjesima, posebno kada su u pitanju omladinske kategorije kluba.

Vecernji list