FOTO  HNK Neum: S mladim domaćim snagama do višeg ranga

HNK Neum, Ivan Matić

Jedan od razloga što smo posjetili trening HNK Neuma su i odlični rezultati koje ovaj klub ostvaruje u omladinskim selekcijama, te uspješan početak sezone prvog tima.

Seniori HNK Neuma u ovu sezonu ušli su pobjedama nad Jasenicom 2:1, Bjelopoljcem 4:0 i velikom pobjedom u Međugorju od 5:1, a jedini poraz doživjeli su od Kruševa.

Kapetan Ivan Matić: - ''Krenuli smo u novu sezonu s ambicijama da igramo što bolje te da nastojimo biti u vrhu lige, a ukoliko se ukaže prilika da napadnemo prvo mjesto. U ekipi igraju isključivo domaći igrači te u odnosu na prošlu sezonu jači smo za jedno uskustvo.''

Kapetan Matić: Ponosan sam na naše momke i na klub

Sportski kompleks u Neumu pruža odlične uvijete za rad: - ''Da, radimo u odličnim uvjetima. Imamo tri terena gdje treniraju i mlađe kategorije koje često putuju na jake turnire. Seniori treniraju tri puta tjedno. Moram napomenuti da svi momci igraju iz ljubavi prema gradu, klubu i navijačima koji su prepoznali borbenost te zalaganje na treningu i utakmicama. Ja kao kapetan momčadi seniora sam ponosan na ovaj klub te smatram da uz malo sreće i podrške mozemo jos više - ući u veći rang natjecanja.

Trener HNK Neum Marinko Obradović: ''Radimo u jednoj lijepoj atmosferi, ali opet i teškoj jer igrači igraju iz ljubavi i jedini motiv im je ljubav prema nogometu, ovom gradu. Kad bi ih mogli nekako nagraditi onda bi mogli sigurno još i više, ali s vremenom ce doći vrijeme i za te stvari. Ova ekipa piše povijest kluba!''

HERCEGOVINA.info