HNK Grude - NK Sloga Ljubuški 0:1 (0:0)

Omjer navijača na stadionu "Elić Luka" bio je u korist Ljubušaka, uz dvadesetak u posljednje vrijeme neizostavnih pripadnika navijačke skupine "Rđe". Sloga bolje otvara utakmicu te u prvih pola sata iz prekida stvara nekoliko izglednih prilika pred domaćim vratima, ali ni jedna nije urodila plodom.

U samom finišu prvog poluvremena Sloga postiže pogodak. Ubačaj sa strane iskoristio je Bezer, koji glavom sprema loptu u mrežu domaćina, no glavni sudac je iz nejasnih razloga poništio gol, tako da se na odmor ipak otišlo s rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme donosi ravnopravnu borbu uz manju inicjativu domaćina. Dvadesetak minuta pred kraj utakmice Sloga dolazi u vodstvo, u šesnaestercu Gruda srušen je napadač Sloge, a sudac je dosudio najstrožu kaznu, koju je sigurno izveo Hrvoje Jelčić.

Od toga trenutka domaćini u potpunosti vladaju terenom i stvaraju nekoliko poluprilika, no obrana Sloge je izdržala do kraja. Dodajmo još da je zbog protestiranja s klupe udaljen trener Sloge Alija Jakić.

Sloga nakon ove pobjede ima 25 bodova i izjednačena je na vrhu tablice s Grudama, tako da će nastavak prvenstva u proljeće biti još zanimljiviji.

ljportal.com