HNK Gorica krenula je s pripremama za nastavak sezone.

hnk gorica, pripreme
Klub su napustili Hrvoje Štrok, Matija Dvorneković i Tomislav Labudović i to je dio koji je za sada siguran. U rubrici dolazaka ima dosta zanimljivih imena, no nisu još svi potvrđeni kao igrači Gorice. Velik broj trebat će se dokazati na pripremama na kojima se danas pojavilo preko 20 novih lica.

Tomislav Mikulić, branič koji dolazi iz Slaven Belupa, a u karijeri je igrao i u Dinamu i Osijeku, jedno je od značajnijih pojačanja. Uz njega tu su Benjamin Tatar iz Novigrada i Toni Španja iz Šibenika. Ipak, Španja još nije stigao na pripreme, pa ostaje za vidjeti kako će biti riješen njegov status. Trenutno se riješava situacija sa Šibenikom.

Od lica koja su se pojavila na prozivci, uz Benjamina Tatara, treba izdvojiti Josipa Mohača i Karla Ivančića. U klubu još čekaju dolazak Marija Vasilja. Vasilj je podvučen kao pouzdani napadač koji bi ove sezone, uz Mitrovića, trebao Goricu nositi do vrha i od njega se puno očekuje.

Pripreme su započele uvodnim pozdravom predsjednika Nenada Črnka:

„Siguran sam da smo se svi zajedno odmorili od jedne sezone koja je imala uspona i padova, ali mislim da smo momčad koja ima potencijala i da će i oni koji su ostali i oni koji će ostati nakon probe, potvrditi da je Gorica klub koji zaslužuje biti u vrhu. Ambicija ovog kluba i nas u upravi nije samo da idemo na pobjedu, nego da pokušamo na treneru sportski pobijediti. Na igračima je da kroz te ambicije izgrade svoje karijere. Svjesni smo da vam moramo ponuditi dobre uvjete rada i sigurnost u klubu kako bi napredovali i napravili korak više. Kroz tu sinergiju sigurno će doći i do dobrih rezultata koje želimo."

Predsjednik Črnko je dao riječ Ervinu Kolarecu, zamjeniku gradonačelnika i predsjedniku skupštine HNK Gorice koji je pozdravio igrače i rekao da grad Velika Gorica u svojem radu ima sport kao jedan od prioriteta. Pohvalio je klub i njegov rad, te istaknuo:

„Mlađi igrači imaju priliku profilirati se i ostvariti međunarodne transfere poput Dvornekovića i Raka. Dosta je napravljeno na infrastrukturi. Konačno smo dobili i teren s umjetnom travom, jer kvalitetna infrastruktura i kvalitetan trenažni proces može dovesti do rezultata. Igrači ovdje imaju odličan stručni stožer i Gorica je odlično posložen klub. Siguran sam da smo u top 4-5 klubova u Hrvatskoj i po infrastrukturi i uvjetima i po tome da ono što je dogovoreno ispoštujemo do zadnjeg detalja."

Trener Damir Milinović objasnio je igračima što od njih očekuje:

„Puno je novih igrača ovdje. Ne mogu svi ostati u klubu. Neki od igrača koji su danas ovdje neće ostati u klubu. Na igračima je da se trude od prvog treninga, pa dok god budu u klubu. Igrači moraju pokazati što znaju na terenu, a na nama je da to prepoznamo. Jedino je mjerilo teren. Imamo dva treninga svaki dan, a u subotu igramo utakmicu. Nakon toga će svi igrači znati na čemu su."

Pomoćni trener Damir Grlić, nadovezao se na trenera:

„Nadam se da su svi igrači došli odmorni, puni samopouzdanja da pokažu što mogu. Nadam se da su došli sa željom za nadmetanjem i da će što prije prestati biti smrknuti i staviti osmjeh na lice, jer lakše je kad radimo s osmjehom. Neće biti lako proći treninge koji su pred njima, no s osmjehom je lakše."

Nakon uvodnih prozivki i pozdrava, održan je i prvi trening. Kapetan Hrvoje Jančetić kaže da sve što je bilo u prvom dijelu treba zaboraviti i da su igrači spremni za nastavak sezone:

„Sve ono što je bilo se zaboravlja i ide se naprijed. I dobre i loše stvari se brzo zaborave i moramo ići naprijed. Svi smo spremni. Govorim u ime ekipe, mislim da svi jedva čekaju početak. Prvih mjesec dana biti će malo teže, jer je pauza bila dosta duga, ali mislim da su dečki radili i da ćemo odraditi ovu polusezonu kako i priliči Gorici."

Filip Škvorc kaže kako je na igračima da opravdaju povjerenje kluba:

„Mislim da smo svi spremni. Na nama igračima je da ostvarimo ciljeve koji su pred nama, a to znači da ćemo bit među prvih četiri, pet ekipa. Uz to, nadam se da ćemo pružiti dobre igre na terenu. Došlo je dosta novih igrača, još ih ne poznam sve, ali imat ćemo prilike za upoznavanje. Mislim da će tko god ostane u klubu imati kvalitetu da nadomjesti dečke koji su otišli."

Benjamin Tatar stigao je iz Novigrada kao ponajbolji igrač tog trećeligaša. Kaže kako su prvi dojmovi u novom klubu odlični:

„Došao sam iz Novigrada na poziv trenera Damira Milinovića i gospodina Miljenka Ražova. Obećao sam im da ću doći i pomoći Gorici u borbi za prvu ligu. Prvi dojam je dobar. Sviđa mi se i Gorica kao grad i infrastruktura oko kluba i ekipa. Ostalo ću vidjeti kroz neko vrijeme."

sportnews.hr