HNK Cibalija u pripremnoj bazi na Kupresu

Osijek - Cibalia
Šef stručnog stožera Damir Milinović na drugi dio priprema poveo je 23 igrača, a dva dana poslije trebala bi im se priključiti još dvojica. Predsjednik Cibalije Miroslav Gagro zbog obveza u klubu nije otišao na Kupres, ali će put BiH u petak kada momčad bude u Širokom Brijegu na turniru. Iako nije s momčadi, Gagro je već dobio kompletan izvještaj s Kupresa.

- Smješteni smo u vrlo dobrom hotelu Adriaski, koji ima sve uvjete koji su nama potrebni tijekom osam dana koliko ćemo tamo boraviti. U obližnjem sportskom centru će Milinović s momčadi održavati treninge, a danas će naša momčad odigrati prvu prijateljsku utakmicu u drugoj fazi priprema - kaže Gagro.

Među igračima koji nisu otišli su Josip Tomašević i Luka Mijoković, no već danas bi se mogli priključiti suigračima nakon što stave potpis na ugovor s Cibalijom. Očito je da su svi koji su otišli na Kupres potpisali ugovore jer je predsjednik bio izričit da će na Kupres ići samo oni koji "potpišu papire".

- Ovaj dvojac je ostao srediti neke detalje sa svojim menadžerima i ja se nadam da će već danas s Pernarom otići i priključiti se suigračima. Što se ostalih tiče, svi su potpisali ugovore, osim mladih Alena Brajkovića i Benjamina Karule, no ja njih smatram našim igračima. Oni će sigurno potpisati vjernost s Cibalijom.

Na pripreme je Milinović poveo samo jednog vratara, trenutno jedinog kojeg ima na raspolaganju. To je mladi Zvonimir Šubarić, no hoće li on uskoro dobiti konkurenciju na golu?

- Pregovori s potencijalnim kandidatima su u završnoj fazi. Imamo i nekoliko ponuda za vratare, imamo i svoje kandidate, prvi je svakako Mladen Matković, koji se trenutno nalazi na probi u Iranu i ako ne uspije dogovoriti s njima, dolazi kod nas. U planu nam je uz njega dovesti još jednog pouzdanog vratara jer ne možemo ostati samo na dvojici, a prvenstvo je dugo i zahtjevno - najavio je Gagro.