HNK Cibalia: Šibeniku sigurno nije ugodno jer mu pušemo za vrat

HNK Cibalia, hnk gorica, HNK Cibalia, nk imotski
Nogometaši Cibalije odigrat će danas susret 25. kola protiv Imotskog. Trener vinkovačkog drugoligaša Miroslav Bojko dao je svojim igračima dva dana odmora. Na okupu su ponovno bili na Uskrsni ponedjeljak. Je li nekome teško pao "nesportski život" u vrijeme blagdana?

- Koliko znam, nitko se nije javio zbog ozljede, bolesti ili nekog trećeg problema. Nemamo ni kartoniranih igrača. Svi su spremni za Imotski protiv kojeg ćemo nastupiti u najjačem sastavu - rekao je Bojko.

Nakon utakmice u Sigetu protiv Hrvatskog dragovoljca i s nova tri boda, Cibalia je došla na tri zaostatka za Šibenikom. Pozicija s koje se lako može ugroziti vodeća momčad lige, ali za takvo što potrebna je i pobjeda protiv Imotskog danas u Vinkovcima.

- Nadam se da pristup utakmici više nije upitan, jer su pokazali da ih na to ne treba opominjati. Dosad smo napravili ono što smo željeli, osigurati drugu poziciju i približiti se Šibeniku što bliže, pa i dovesti do toga da posljednja utakmica odlučuje. Sada smo u toj situaciji, što Šibeniku sigurno nije ugodno jer mu pušemo za vrat. Možemo puno komotnije igrati, dok ih njihov svaki sljedeći kiks može dovesti da izgube sve što su imali cijelu sezonu. S druge strane, mi smo osigurali ono što smo priželjkivali kada smo zimus započeli pripreme.

Imotski je još u zoni ispadanja i svaki bod mu je neophodan, a budući da je prošlu utakmicu na svom terenu kiksao protiv Sesveta, sigurno će pokušati ispraviti propušteno u Vinkovcima protiv Cibalije.

- S obzirom na to da je Imotski još u situaciji borbe za ostanak u ligi, a prošlu je utakmicu kod kuće izgubio od Sesveta, što nama nikako ne ide u prilog, očekujem maksimalno motivirani Imotski i jako tešku utakmicu. Poznato je da nam Imotski ne leži u Vinkovcima. Prošla utakmica završila je 1:1, ali i nama su bodovi itekako važni pa očekujem dobar pristup naših igrača i u konačnici pobjedu - zaključio je trener Cibalije.

Danas bi protiv Imotskog u 16.30 sati na stadionu HNK-a Cibalia trebao istrčati sljedeći sastav Cibalije: Matković, Žderić, Zgrablić, Tomašević, Crnčević, Mijoković, Mišić, Vitaić, Baša, Dabro i Rugašević. Utakmicu će suditi Tino Krečak iz Velike Gorice. A. Grgić

glas slavonije